Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 4 plátky vepřové kotlety bez kosti
  • Citronový pepř (1/2–1 sáček)
  • hladká mouka na obalení
  • olej na smažení
  • 1 střední nadrobno nakrájená cibule
  • 1 šálek (200 ml) silné překapávané nebo turecké kávy bez lógru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • šlehačka (250 ml)
  • sůl

Přílohy:

  • hranolky, rýže, nebo pečivo

Použité koření:

Citronový pepř

Oblíbený ve Skandinávii na přípravu všech druhů ryb.

Číst více Vybrat balení

Pikantní maso na kávě

Vytisknout


Netradiční recept s použitím kávy a citronového pepře, který vás svou chutí mile překvapí.

10 min. příprava
50 min. vaření
4 porce
  • 1/5

    4 plátky vepřové kotlety bez kosti lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, opláchneme vodou a obalíme v Citronovém pepři a hladké mouce. Čím více Citronového pepře se na maso přilepí, tím je pikantnější.

    Pikantní maso na kávě - recept krok 1
  • 2/5

    Na větší pánvi rozpálíme olej a obalené kotlety zprudka po obou stranách opečeme, aby se maso zatáhlo, zůstalo uvnitř šťavnaté a na mase se vytvořila opečená pepřová kůrka.

    Pikantní maso na kávě - recept krok 2
  • 3/5

    Přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět a zalijeme kávou a 1 šálkem horké vody. Maso dusíme pod pokličkou do měkka (cca 45 minut) a dle potřeby podléváme vodou.

    Pikantní maso na kávě - recept krok 3
  • 4/5

    Když je maso měkké, šťávu částečně vysmahneme a zahustíme hladkou moukou, dobře rozmíchanou ve šlehačce. Omáčku dle chuti dosolíme a necháme přejít varem.

    Pikantní maso na kávě - recept krok 4
  • 5/5

    Podáváme s hranolky, kroketami, bramborem, rýží či pečivem.

    Pikantní maso na kávě - recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík