Smažené kuře po jižansku

Vytisknout
Smažené kuře po jižansku

Použité koření:

Barbecue

Ostřejší grilovací směs bez soli, na krůtí a kuřecí maso.

Číst více Vybrat balení

BARBECUE

V Americe velmi oblíbené tzv. "barbecue" - grilování podle karibských Indiánů. Z tohoto zvyku vznikl americký národní pokrm -grilovaný krocan (krůta), podávaný na Den díkůvzdání.

Jedna taková "barbecue", ostřejší směs koření, obsahuje sladkou papriku, chilli (tři druhy), rozmarýn, cibuli, celer, kopr a tymián. Neobsahuje sůl. Kořením se maso potírá, nebo se z koření a oleje udělá pasta, která se před grilováním vetře do masa.

Americká kuchyně je směsice vlivů, kterou vytvořili přistěhovalci z celého světa. Ze své domoviny si přivezli znalosti a recepty a začali používat místní suroviny. Tento recept má například původ v Africe, kde se často používá kořeněná mouka.

SMAŽENÉ KUŘE PO JIŽANSKU

V misce rozmícháme 250 ml acidofilního mléka a 2 vejce. Očistíme kuřecí stehýnka nebo křidýlka a dáme je do misky s mlékem a vejci a na chvíli uložíme do lednice.

Do druhé misky dáme 0,2 kg hladké mouky, 2 lžičky směsi koření „Barbecue“ a 1 lžičku soli. Kuřecí kousky vyndáváme do okořeněné mouky a obalíme v silnější vrstvě. Obalené maso ihned smažíme, nejlépe ve fritovacím hrnci, při teplotě 180 oC. Kousky smažíme 10 – 15 minut podle velikosti. Po vyndání necháme okapat a poté je dáme do misky vyložené papírovými ubrousky, které nám nasají přebytečný olej.

Typickou přílohou v americké kuchyni je bramborová kaše nebo hranolky.

Použité suroviny na 4 porce :

1 kg kuřecích stehýnek nebo křidýlek, 250 ml acidofilního mléka, sůl, 2 vejce, směs koření "Barbecue", olej na smažení

přílohy :
bramborová kaše, hranolky

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík