Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

  • 750 g brambor
  • sůl
  • drcený kmín
  • 500 g kysaného zelí (ne sterilované)
  • 250 g uzeného masa
  • 50 g (cca 2 lžíce) másla
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 250 ml smetany ke šlehání

Použité koření:

Kmín drcený

Hrubě drcený kmín na brambory i do salátů

Číst více Vybrat balení

Tondovo zamilované kyselo, od babičky Liškové

Vytisknout


Název mluví jasně :) Dobrou chuť!

45 min. 4-6
  • 1/6

    Připravíme si všechny ingredience.

    Tondovo zamilované kyselo - recept krok 1
  • 2/6

    Brambory (750 g) oloupeme, pokrájíme a dáme uvařit do měkka s 2 lžičkami drceného kmínu a 1 lžičkou soli.

    Tondovo zamilované kyselo - recept krok 2
  • 3/6

    Kysané zelí (500 g) pokrájíme nahrubo, uzené maso (250 g) na kostičky a vložíme do většího hrnce s 1,5 litrem vody. Přidáme 1 lžičku drceného kmínu, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou 15 minut.

    Tondovo zamilované kyselo - recept krok 3
  • 4/6

    Vmícháme řidší světlou jíšku, kterou jsme připravili z 2 lžic másla a 2 vrchovatých lžic hladké mouky.

    Tondovo zamilované kyselo - recept krok 4
  • 5/6

    Vaříme za občasného míchání dalších 15 minut. Přidáme 250 ml smetany a už jen krátce necháme přejít varem.

    Tondovo zamilované kyselo - recept krok 5
  • 6/6

    Odstavíme z plotny a do kysela propasírujeme (přes hrubé síto – hrubost jako na bramborový salát) uvařené brambory. Opatrně promícháme a dle chuti dosolíme.

    Kyselo je velmi husté, proto se dá podávat i jako hlavní jídlo či sytá večeře. A jedna rada na závěr. Nejlepší je ohřívané druhý, či třetí den, kdy se všechny ingredience a chuti řádně rozleží a promísí.

    Tondovo zamilované kyselo - recept krok 6

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík