Velikonoční nádivka

Vytisknout
Velikonoční nádivka

VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

K velikonocům patří dobrá nádivka, kterou každá rodina dělá podle svého receptu, ale přesto Vám dnes nabízíme ten náš.

Nejdříve musíme nasbírat čerstvé bylinky jako je kadeřavá petržel, pažitka, mladé kopřivy nebo libeček. Další bylinky podle vlastní fantazie (na jaře obsahují nejvíce vitamínů, které po zimě potřebujeme).

Uvaříme každé maso zvlášť (30-45min až je měkké). Uzené maso jenom s vodou a vepřové s trochou soli, bobkovým listem, třemi kuličkami nového koření, pěti kuličkami černého pepře a případně dvěma stroužky česneku a jednou cibulkou. Vývar z vepřového masa scedíme a uchováme, protože ho budeme ještě potřebovat.

Rohlíky nakrájíme na kostičky, maso na malé kousky. Omytou hrst čerstvých bylin nasekáme a vše promícháme se lžící směsi "Salát pikant", třemi lžícemi strouhanky, lžičkou soli a špetkou muškátového květu. Dále oddělíme žloutky, které dáme do připravené směsi. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Na závěr nalijeme do této směsi 300 ml připraveného vývaru a promícháme (jde o to, aby rohlíky nebyly moc kašovité). Na úplný konec přidáme ušlehaný sníh, který velmi opatrně vmícháme do nádivkové směsi. Dáme do máslem vymaštěného pekáčku a pečeme při teplotě 200 oC asi 35-45minut, až vznikne zlatavá kůrka.

Jako přílohu můžeme podávat brambory, nakládanou okurku a nebo nádivku můžeme jíst samotnou i studenou.

Použité suroviny na 4 porce :

300g libovější vepřové plece, 300g uzeného vepřového masa, hrst čerstvých bylin (kadeřavá petržel, pažitka, mladé kopřivy, libeček apod.), 6 vajec, strouhanka, 6 rohlíků, směs koření „Salát pikant", bobkový list, pepř černý celý, nové koření celé, muškát květ mletý, 2 stroužky česneku, 1 cibulka, sůl, máslo

přílohy :

brambory, nakládané okurky …

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík