Vojtův marinovaný losos

Vytisknout
Vojtův marinovaný losos

Použité koření:

Citronový pepř

Oblíbený ve Skandinávii na přípravu všech druhů ryb.

Číst více Vybrat balení

CITRONOVÝ PEPŘ

Originální ostřejší směs koření určená zejména na minutky z masa, na steaky, na rožněná a pečená masa, dále do gulášů, na zvěřinu. Výborně chutná v zeleninových salátech, zapečených těstovinách apod. Lze jej s úspěchem použít i při smažení a pečení ryb.

Obsahuje černý drcený pepř, citronovou kůru, cukr, sůl a další bylinky.

Typické použití pro tuto směs je recept na :

VOJTŮV MARINOVANÝ LOSOS

Steaky z lososa zbaveného kůže (doporučujeme použít chlazenou rybu a ne mraženou, protože chuťový rozdíl je veliký) omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme směsí citronového pepře, kterou do masa lehce zatlačíme. Marinádu připravíme smícháním 200 ml suchého bílého vína a 100 ml olivového oleje. Připravené steaky dáme do misky, zalijeme marinádou a necháme 1-2 hodiny v chladu proležet.

Pak je vyjmeme, opatrně obalíme v hladké mouce a osmažíme na olivovém oleji 4-5 minut z každé strany. Potom necháme ze steaků odkapat olej na sítku nebo papíře a pokapeme je citronovou šťávou.

Podáváme s plátkem citronu a bohatou zeleninovou oblohou, bramborem, bramborovou kaší nebo jen s pečivem. Samozřejmě nesmíme zapomenout na vychlazené suché bílé víno, které jsme používali při vaření.

Použité suroviny na 4 porce :

4 steaky z lososa, směs koření „Citronový pepř“, hladká mouka na obalení, olivový olej, suché bílé víno, citron, sůl

přílohy :

zeleninová obloha, brambory, bramborová kaše, pečivo apod.

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík