Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

  • 450 – 600 g vepřové panenky, kotlet (bez kosti) nebo kuřecích prsou
  • 3 velké cibule
  • směs koření „Australská“
  • sůl
  • cca 800 g brambor
  • kmín
  • 1 smetana ke šlehání (250 ml)

Přílohy:

  • rajská jablíčka, rajčatový salát

Použité koření:

Australská (Klokaní maso)

Bylinky s česnekem a kmínem, bez soli. Výborná i na králíka.

Číst více Vybrat balení

Zapečené maso s bramborem a smetanou

Vytisknout


Australskými bylinkami kořeněné maso s brambory, zapečené na cibulce a podlité smetanou.

30 min. příprava
60 min. pečení
4
  • 1/5

    Na dno zapékací mísy nebo pekáče rozprostřeme 3 velké nahrubo nakrájené cibule.

    Zapečené maso s brambory - recept krok 1
  • 2/5

    Maso nakrájíme, naklepeme jako na řízky a rovnoměrně pokládáme na cibuli.

    Zapečené maso s brambory - recept krok 2
  • 3/5

    Zasypeme 1 polévkovou lžící směsi koření „Australská“. Podle chuti osolíme.

    Zapečené maso s brambory - recept krok 3
  • 4/5

    Očistíme brambory a nakrájíme je na plátky, které pak vrstvíme na maso po celé ploše zapékací nádoby. Jednotlivé vrstvy brambor vždy osolíme a posypeme kmínem.

    Zapečené maso s brambory - recept krok 4
  • 5/5

    Vše zalijeme smetanou a pečeme zakryté při teplotě 200 °C přibližně 1 hodinu. Ke konci pečení můžeme odkrýt, aby se brambory ve vrchní vrstvě opekly dočervena.
    Výborná příloha jsou rajská jablíčka nebo rajčatový salát.

    Zapečené maso s brambory - recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík