Sirene po šopski

Vytisknout
Sirene po šopski

ČUBRICA

Oblíbená směs balkánské kuchyně. Základ tvoří hlavně mletá sušená saturejka a pískavice - řecké seno. Dále směs obsahuje libeček, celer, opraženou kukuřičnou mouku a sůl. Čubrica je určena na rožněné pokrmy, zvláště z mletého masa, ale i do všech pokrmů balkánské kuchyně jako džuveč, musaka, kebab, zapékané směsi zeleniny a masa, do hustých zeleninových polévek (čorba). Lze ji též použít k ochucení slaných tvarohových pomazánek, na sýr (zejména ovčí), na plátky slaniny, chléb s máslem či sádlem, do luštěninových, zvláště fazolových pokrmů.

Mnohým lidem utkvěla vzpomínka na dávnou dovolenou v Bulharsku. A právě výbornou a typickou chuť dává bulharským pokrmům nejen všudypřítomná a na mnoho způsobů upravovaná zelenina, ale hlavně jedna z nejrozšířenějších směsí koření – Čubrica.

Typické použití pro tuto směs je recept na :

SIRENE PO ŠOPSKI

1. Rajské jablíčko nakrájíme na plátky a vložíme na dno suché zapékací misky (nejlépe skleněné s pokličkou).

2. Přikryjeme slabším plátkem balkánského sýra, hustě posypeme směsí koření „Čubrica“ a po okrajích misky zakapeme olejem.

3. Na sýr rozklepneme 1 vajíčko a vše ozdobíme malou čerstvou feferonkou (nebo paprikou). Nesolíme!

4. Troubu předehřejeme na 200 °C , misku přikryjeme pokličkou a zapékáme cca 20 minut.

5. Podáváme s bílým pečivem (jako předkrm) nebo s brambory či hranolky jako hlavní chod.

Recept týdne:
Jak získat koření "Čubrica" k objednávce zdarma?

Vložit do košíku za 0 Kč

Platí do neděle 18. září 2016

Použité suroviny na 1 porci :

1 střední rajské jablíčko, slabší plátek balkánského sýra, směs koření „Čubrica“, olej, 1 vajíčko, malá čerstvá feferonka (nebo sladká paprika)

přílohy :
bílé pečivo, brambory či hranolky

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík