Paprika uzená sladká

Z vyhlášené oblasti La Vera ve Španělsku, sušená kouřem z dubového dřeva

Capsicum annuum

Papriky přivezl do Španělska Columbus z Ameriky. Poprvé byly vysazeny v oblasti Extramadura. Pěstovali je zejména mniši v klášterech, kteří sušili paprikové lusky nad ohněm z dubového dřeva. Kvůli tomu byly některé budovy postaveny dvoupatrové. V horním patře byly umístěny papriky a ve spodním patře se rozdělal oheň. Díky velice pozvolnému sušení získaly papriky kouřové aroma. Poté byly sedmkrát semlety. Tento postup se dodržuje dodnes. Tato paprika pocházející z údolí La Vera byla úředně uznána jako výrobek se značkou kvality a byl jí přiznán status určení země původu „Pimentón de la Vera“. Uzená paprika je výborná na kuřecí maso i ryby, na pizzu, ve Španělsku se přidává do směsí s rýží (paella) a za studena třeba na tvrdý sýr. Dobře se kombinuje s česnekem.

Země původu: Španělsko (oblast La Vera)

39 Kč
Sáček, 35 g
91 Kč
Kořenka malá, 34 g
144 Kč
Kořenka velká, 70 g
312 Kč
Gastrosáček, 350 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Paprika granule červené

Sladké kousky červené papriky pro studenou i teplou kuchyni

Číst více Vybrat balení

Paprika granule zelené

Sladké kousky zelené papriky pro studenou i teplou kuchyni

Číst více Vybrat balení

Paprika pálivá

Ostře pálivá odrůda sladké papriky španělského typu

Číst více Vybrat balení

Paprika pálivá vločky

Vločky nejkvalitnější jemně pálivé maďarské papriky

Číst více Vybrat balení

Paprika sladká maďarská

Nejkvalitnější ze sladkých maďarských paprik (ASTA 180) ze Szegedi

Číst více Vybrat balení

Paprika sladká španělská

Nádherně sladká španělská paprika (ASTA 150), s výraznou chutí i barvou

Číst více Vybrat balení

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík