Cibule granulovaná

Skladem

Drcená sladká cibule do všech typů jídel a kořenících směsí

Vyberte balení

  • Sáček, 35 g Sáček, 35 g 32 Kč
  • Kořenka malá, 29 g Kořenka malá, 29 g 84 Kč
  • Kořenka velká, 63 g Kořenka velká, 63 g 129 Kč
  • Gastrosáček, 350 g Gastrosáček, 350 g 256 Kč

Popis produktu

Cibule kuchyňská (Allium cepa)  pochází pravděpodobně ze střední Asie, kde vznikla z původní planě rostoucí Allium oschaninii, cibule sečka pochází z Číny a cibule šalotka z Habešské oblasti. Je využívána již od starověku v Summerské říši, Egyptě, Indii a Číně. Sušením se ztrácí její pálivost i slzotvornost a nejčastěji se používá ztlustlá nažloutlá nadzemní část-cibule. V současnosti patří mezi největší pěstitele cibule Čína, Indie, USA, Egypt a Turecko, ale pěstuje se prakticky po celém světě.

Od počátku se využívá v léčitelství při nechutenství, arterioskleróze, astmatu, zácpě nebo bodnutí hmyzem a díky obsahu sirných sloučenin a flavonoidů i při bolestech v krku a nachlazení. Používá se i jako antiseptikum a lokální antibiotikum.

Je základní kořenící součástí při přípravě masitých jídel, polévek, salátů, luštěnin, nakládaných zelenin, omáček, dušených zelenin, různých paštik a pomazánek. Je rovněž nejčastější součástí kořenících a marinovacích směsí.

Země původu: Indie

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...