Citronová kůra mletá

Skladem

Jemně mletá voňavá kůra z chemicky neošetřovaných plodů

Vyberte balení

  • Sáček, 35 g Sáček, 35 g 38 Kč
  • Kořenka malá, 37 g Kořenka malá, 37 g 91 Kč
  • Kořenka velká, 71 g Kořenka velká, 71 g 142 Kč
  • Gastrosáček, 350 g Gastrosáček, 350 g 304 Kč

Popis produktu

Citron je plodem stálezeleného stromu citrus (Citrus limon). Původem jsou citrusy pravděpodobně z Indie, Barmy, Číny nebo Austrálie. Do Evropy se dostali v antice díky Alexandru Makedonskému a později i Maurům, k většímu rozšíření došlo až v 15. a 16. století. Dnes rostou po celém světě v subtropickém pásu, v Evropě jsou největšími producenty citronové kůry Itálie a Španělsko. Zpracovává se kůra z citronů, pěstovaných speciálně na kůru, plody proto nejsou chemicky ošetřovány a kůra je plná aromatických látek. Používá se co nejtenčí svrchní žlutá část kůry, protože bílá, spodní část kůry obsahuje velké množství hořkých látek. 

Citronová kůra mletá se využívá při přípravě dezertů, zmrzlin a je součástí kořenících směsí ať pro sladkou nebo slanou kuchyni. 

Země původu: Španělsko

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...