Cibule granulovaná
Drcená sladká cibule do všech typů jídel a kořenících směsí
Tenké sušené a krásně sladké plátky cibule
Cibule kuchyňská (Allium cepa) pochází pravděpodobně ze střední Asie, kde vznikla z původní planě rostoucí Allium oschaninii, cibule sečka pochází z Číny a cibule šalotka z Habešské oblasti. Je využívána již od starověku v Summerské říši, Egyptě, Indii a Číně. Sušením se ztrácí její pálivost i slzotvornost a nejčastěji se používá ztlustlá nažloutlá nadzemní část-cibule. V současnosti patří mezi největší pěstitele cibule Čína, Indie, USA, Egypt a Turecko, ale pěstuje se prakticky po celém světě.
Od počátku se využívá v léčitelství při nechutenství, arterioskleróze, astmatu, zácpě nebo bodnutí hmyzem a díky obsahu sirných sloučenin a flavonoidů i při bolestech v krku a nachlazení. Působí jako antiseptikum a lokální antibiotikum.
Je základní kořenící součástí při přípravě masitých jídel, polévek, salátů, luštěnin, nakládaných zelenin, omáček, dušených zelenin, různých paštik a pomazánek. Je rovněž nejčastější součástí kořenících a marinovacích směsí.
Země původu: Indie
Váš košík
Váš nákupní košík je prázdný.