Skořice mletá (Indonésie)

Skladem

Nejkvalitnější indonéská skořice s krásně sladkou chutí a vůní

Vyberte balení

  • Sáček, 35 g Sáček, 35 g 36 Kč
  • Kořenka malá, 32 g Kořenka malá, 32 g 90 Kč
  • Kořenka velká, 72 g Kořenka velká, 72 g 140 Kč
  • Gastrosáček, 350 g Gastrosáček, 350 g 288 Kč

Popis produktu

Skořicovník indonéský (Cassia Vera AA, Cinnamomum burmanii),  je druh skořice původem z Indonésie s výraznou vůní a nádherně sladkou chutí. Jedná se o kůru stálezelených tropických stromů, která se od nepaměti používá jako oblíbené koření. Její původ byl v Evropě dlouho opředen tajemstvím. Skořicová kůra je typické koření Starého světa. Pochází z asijských tropů. Rostla původně v Číně a na indickém subkontinentu. Zde byla také známá jako lék ájurvédské medicíny již 4000 let př. n. l. Jako léčivo a aromatická přísada do nápojů byla známa i starým Egypťanům. Původně se kůra loupala z planě rostoucích stromů, ale postupně se začaly vysazovat plantáže ze skořicovníků, jejichž nenápadné květy vydávají zvláštní příjemnou vůni. V potravinářství se využívá několik druhů. Skořicovník cejlonský je považován za druh poskytující nejkvalitnější skořici, která neobsahuje kumarin, skořicovník indonéský, skořicovník čínský a skořicovník vietnamský.

V lidovém léčitelství se skořice používá jak přírodní, tak ve formě skořicového oleje, tinktury nebo sirupu, podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, působí proti nadýmání, prohřívá pokožku, rozšiřuje cévy a snižuje krevní tlak, pomáhá při hubnutí a zevně proti revmatismu. 

Skořice jako koření se využívá zejména při přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků (dýňové kořeníperníkskořicový cukrspekulatius, voňavé pečení),  svařeného vínapunčekečupu a čajů (chai másala, pečený čaj), při zavařování ovoce (povidla), v likérnictví, ale i v parfumérii. Používá se i do masitých pokrmů v kuchyni asijské (chop sueykoření 5 vůní, latinskoamerické, arabské (baharat), turecké a španělské i české (rajskároštěnky). Je součástí různých másal (garam másalavindaloo)  a paštikových koření.

Země původu: Indonésie

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...