Garam másala
Základní indická směs bez soli s vůní římského kmínu a hřebíčku
UPOZORNĚNÍ: Z důvodu aktuální velké poptávky může expedice trvat 2-5 pracovních dnů. Děkujeme za pochopení.
Nejkvalitnější indonéská skořice s krásně sladkou chutí a vůní
Skořicovník indonéský (Cassia Vera AA, Cinnamomum burmanii), je druh skořice původem z Indonésie s výraznou vůní a nádherně sladkou chutí. Jedná se o kůru stálezelených tropických stromů, která se od nepaměti používá jako oblíbené koření. Její původ byl v Evropě dlouho opředen tajemstvím. Skořicová kůra je typické koření Starého světa. Pochází z asijských tropů. Rostla původně v Číně a na indickém subkontinentu. Zde byla také známá jako lék ájurvédské medicíny již 4000 let př. n. l. Jako léčivo a aromatická přísada do nápojů byla známa i starým Egypťanům. Původně se kůra loupala z planě rostoucích stromů, ale postupně se začaly vysazovat plantáže ze skořicovníků, jejichž nenápadné květy vydávají zvláštní příjemnou vůni. V potravinářství se využívá několik druhů. Skořicovník cejlonský je považován za druh poskytující nejkvalitnější skořici, která neobsahuje kumarin, skořicovník indonéský, skořicovník čínský a skořicovník vietnamský.
V lidovém léčitelství se skořice používá jak přírodní, tak ve formě skořicového oleje, tinktury nebo sirupu, podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, působí proti nadýmání, prohřívá pokožku, rozšiřuje cévy a snižuje krevní tlak, pomáhá při hubnutí a zevně proti revmatismu.
Skořice jako koření se využívá zejména při přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků (dýňové koření, perník, skořicový cukr, spekulatius, voňavé pečení), svařeného vína, punče, kečupu a čajů (chai másala, pečený čaj), při zavařování ovoce (povidla), v likérnictví, ale i v parfumérii. Používá se i do masitých pokrmů v kuchyni asijské (chop suey, koření 5 vůní, latinskoamerické, arabské (baharat), turecké a španělské i české (rajská, roštěnky). Je součástí různých másal (garam másala, vindaloo) a paštikových koření.
Země původu: Indonésie
Základní indická směs bez soli s vůní římského kmínu a hřebíčku
Hrubě drcená směs aromatických koření na svařené víno
Na tradiční čínskou kuchyni, s kurkumou a zázvorem, bez glutamanu
Pikantní, sladce vonící směs na čínskou a vietnamskou kuchyni
Do paštik, masových pomazánek a k dušení masa
Vyvážená originální směs perníkového koření
Vyladěná směs do rajské omáčky, polévky nebo leča
Originální jemně pepřově pálivá směs na přípravu roštěnek nebo ptáčků
Řezaná na kousky o délce 8 cm
Řezaná na kousky o délce 1 - 2 cm
Hrubě drcená směs na přípravu lahodného punče nebo ovocného čaje
Vyladěná směs na sladké pečení s 5% pravé bourbonské vanilky
Skořice drcená na kousky 2-5 mm.
Na přípravu typických indických čajů nebo zázvorové limonády
Směs nejkvalitnější indonéské jemně mleté skořice a třtinového cukru
Směs na povidla, džemy nebo do štrůdlů a pracen
Voňavá směs pro přípravu domácího pečeného čaje
Jemně pálivá směs koření k přípravě indického pokrmu "Kuře Vindaloo"
K přípravě polévek, sirupů, moučníků, koláčů a těstovin z dýně
Cinnamomum zeylanicum nejvyšší kvality ("alba")
10 cm dlouhé svitky Cinnamomum zeylanicum nejvyšší kvality ("alba")
Na přípravu pečiva z křehkého těsta a populárních sušenek "Lotusek"
Originální směs určená pro přípravu domácího kečupu
Směs koření původem ze Středního východu
Originální ájurvédská směs koření na přípravu tradičního nápoje zlaté mléko (kurkuma latte)
#Vegetariánská kuchyně #Sladká kuchyně #Evropská kuchyně #Světová kuchyně
#Oblíbené #Vegetariánská kuchyně #Sladká kuchyně #Evropská kuchyně #Česká kuchyně
#Hlavní jídla #Ryby a mořské plody #Indická a orientální kuchyně #Bezlepkové
#Polévky #Hlavní jídla #Maso #Indická a orientální kuchyně #Bezlepkové
#Vegetariánská kuchyně #Sladká kuchyně #Evropská kuchyně #Česká kuchyně #Světová kuchyně #Bezlepkové
#Oblíbené #Vegetariánská kuchyně #Sladká kuchyně #Česká kuchyně
#Oblíbené #Vegetariánská kuchyně #Sladká kuchyně #Česká kuchyně
#Oblíbené #Vegetariánská kuchyně #Sladká kuchyně #Evropská kuchyně
Váš košík
Váš nákupní košík je prázdný.
check_circle
check_circle