Gurmánská sůl
Na dochucení hranolků, amerických brambor, omáček i masa
Obsahuje velké množství minerálních látek a stopových prvků
Himalájská sůl je těžena v jednom z nejstarších přírodních zdrojů na zemi, v pákistánské provincii Punjab na úpatí Himálaje. Tato sůl pochází z období prvohor, je až 540 milionů let stará a jedinečně panensky čistá. Je tradičně ručně těžena, omývána a sušena na slunci. Na jídelní sůl se používá jen ta nejlepší kvalita, jen cca 10 % vytěžené soli. Obsahuje řadu minerálních látek a stopových prvků, je bez chemických příměsí, nepřidává se jód ani přípravky na zlepšování sypkosti. Díky opravdu velkému množství minerálů má typickou oranžovou až tmavě růžovou barvu.
Hodí se do mlýnků na koření a pro svojí slabě železitou příchuť je vhodná na steaky nebo grilovaná masa.
Bez chemických příměsí a bez přidaného jódu. Stejně tak jako veškerý náš sortiment neobsahuje přípravky na zlepšování sypkosti.
Země původu: Pákistán - Punjab
Váš košík
Váš nákupní košík je prázdný.