Pomerančový pepř
Voňavé koření na steaky z ryb a drůbeže
Jemně mletá kůra z chemicky neošetřených pomerančů
Pomerančovník čínský (Citrus sinensis) je stálezelený strom z čeledi routovité (Rutaceae) původem pravděpodobně ze subtropických oblastí Číny a Vietnamu. Dnes nikde neroste planě. Do Evropy byl dovezen v 15. století portugalskými obchodníky a po objevení Ameriky zdomácněl i tam.
Jako koření se používá kůra z pomerančů, pěstovaných speciálně pro kůru a proto plody nejsou chemicky ošetřovány a kůra je plná aromatických látek. Používá se co nejtenčí svrchní oranžová část kůry, protože bílá, spodní část kůry obsahuje velké množství hořkých látek. V mletém stavu se používá do pečení, ve směsi s pepřem pak na úpravu masa nebo zeleninových salátů. Skvěle se hodí i k výrobě potpourii například v kombinaci s citronovou kůrou, skořicí, badyánem nebo vanilkou.
Země původu: Nigérie
Váš košík
Váš nákupní košík je prázdný.