Aglio peperoncini
Výrazná česneková chuť, výborná směs na těstoviny aglio olio
Krásně aromatické a sladké kousky sušených rajčat
Lilek rajče (Lycopersicon esculentum) je původně trvalá, v současnosti jednoletá, bylina z čeledi lilkovité (Solanaceae) původem ze střední a jižní Ameriky. Dnes se pěstuje prakticky ve všech zemích světa pro své červené, chutné a sladké plody, které mají vysoký obsah beta-karotenu a vitamínu C a jsou bohaté na chrom, draslík a vlákninu. Jsou základem pro výrobu kečupů. Nezralé zelené plody můžou v syrovém stavu způsobit otravu. Největším světovým producentem je Čína.
Rajčat se využívá v lidovém léčitelství na problémy s prostatou, cévním systémem, hladinou krevního cukru, na různé redukční a očistné diety, na nespavost a deprese. Zmírňují dráždivé účinky česneku.
Sušená rajčata jsou krásně aromatická a svoje místo mají hlavně ve středomořské kuchyni, kde jsou součástí tradičních směsí. Přidávají se do těstovin, na dušenou, pečenou nebo grilovanou zeleninu, do zeleninových a těstovinových salátů, na pizzu i do domácího chleba. S úspěchem je můžeme použít i do polévek, pomazánek nebo na obložené chlebíčky.
Země původu: Čína
Váš košík
Váš nákupní košík je prázdný.