Předchozí
Další
zoom_in
Pomerančová kůra drcená
Pomerančová kůra drcená
Předchozí
Další

Pomerančová kůra drcená

Skladem

Kůra z chemicky neošetřených pomerančů drcená na 4 - 8 mm

Vyberte balení

Všechny kořenky nyní s novými etiketami

Zjistit více
  • Sáček, 20 g Sáček, 20 g 38 Kč
  • Kořenka malá, 21 g Kořenka malá, 21 g 89 Kč
  • Kořenka velká, 42 g Kořenka velká, 42 g 137 Kč
  • Gastrosáček, 200 g Gastrosáček, 200 g 302 Kč

Popis produktu

Pomerančovník čínský (Citrus sinensis) je stálezelený strom z čeledi routovité (Rutaceae) původem pravděpodobně ze subtropických oblastí Číny a Vietnamu. Dnes nikde neroste planě. Do Evropy byl dovezen v 15. století portugalskými obchodníky a  po objevení Ameriky zdomácněl i tam. V Evropě je největším producentem sušené pomerančové kůry Spanělsko.

Jako koření se používá kůra z pomerančů, pěstovaných speciálně pro kůru a proto plody nejsou chemicky ošetřovány a kůra je plná aromatických látek. Používá se co nejtenčí svrchní oranžová část kůry, protože bílá, spodní část kůry obsahuje velké množství hořkých látek. Kůra je drcena na kousky o rozměrech 5-10 mm a je vhodná na přípravu čajů, svařeného vína, punče nebo do likérů. Pokud ji necháme ve vodě nasáknout, můžeme ji použít i do dezertů nebo při vaření. V mletém stavu se ve směsi s pepřem používá i na úpravu masa nebo zeleninových salátů. Skvěle se hodí i k výrobě potpourii, například v kombinaci s citronovou kůrou, skořicí, badyánem nebo vanilkou.

Země původu: Egypt, Turecko

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...