Citronový pepř
Oblíbený v Německu a ve Skandinávii na přípravu všech druhů ryb
Kůra z chemicky neošetřovaných plodů, drcená na kousky 5-10 mm
Citron je plodem stálezeleného stromu citrus (Citrus limon). Původem jsou citrusy pravděpodobně z Indie, Barmy, Číny nebo Austrálie. Do Evropy se dostali v antice díky Alexandru Makedonskému a později i Maurům, k většímu rozšíření došlo až v 15. a 16. století. Dnes rostou po celém světě v subtropickém pásu, v Evropě jsou největšími producenty citronové kůry Itálie a Španělsko. Zpracovává se kůra z citronů, pěstovaných speciálně na kůru, plody proto nejsou chemicky ošetřovány a kůra je plná aromatických látek. Používá se co nejtenčí svrchní žlutá část kůry, protože bílá, spodní část kůry obsahuje velké množství hořkých látek.
Citronová kůra je vhodná na přípravu čajů, svařeného vína nebo do likérů. Pokud ji necháme ve vodě nasáknout, můžeme ji použít i do dezertů nebo při vaření. Skvěle se hodí i na výrobu potpouri například v kombinaci s pomerančovou kůrou, skořicí, badyánem nebo vanilkou.
Země původu: Španělsko
Váš košík
Váš nákupní košík je prázdný.