Skořice cejlonská mletá

Skladem

Cinnamomum zeylanicum nejvyšší kvality ("alba")

Vyberte balení

  • Sáček, 25 g Sáček, 25 g 46 Kč
  • Kořenka malá, 31 g Kořenka malá, 31 g 100 Kč
  • Kořenka velká, 61 g Kořenka velká, 61 g 150 Kč
  • Gastrosáček, 250 g Gastrosáček, 250 g 368 Kč

Popis produktu

Aromatická kůra stálezeleného tropického stromu s názvem Skořicovník cejlonský (Cinnamomum zeylanicum) z čeledi vavřínovitých (Lauraceae), rostoucího původně na Srí Lance, dnes i v Indii v oblasti tropického pásu, ale nikde nedosahuje kvality jako na Srí Lance. Je považována za nejkvalitnější skořici na světě. Oproti indonéské skořici má jemnější a delikátnější chuť i vůni, světlejší barvu a velmi nízký obsah alkaloidu kumarinu (námi dovážená má pouze stopový obsah kumarinu menší než 10 mg/kg). Proto však nemá tak intenzivní vůni a sladkou chuť, na kterou jste zvyklí u naší nejkvalitnější indonéské skořice - doporučujeme vyzkoušet oba druhy a porovnat. Aby se získala ta nejkvalitnější cejlonská skořice, musí se důkladně oškrabat vrchní část kůry a následně se sklízí jen tenoučká vrstva vnitřní, světlé kůry.

V lidovém léčitelství se skořice používá jak přírodní, tak ve formě skořicového oleje, tinktury nebo sirupu, podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, působí proti nadýmání, prohřívá pokožku, rozšiřuje cévy a snižuje krevní tlak, pomáhá při hubnutí a zevně proti revmatismu. Je součástí ájurvédské směsi "Zlaté mléko".

Skořice jako koření se využívá zejména při přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků, svařeného vína a čajů, při zavařování ovoce, v likérnictví, ale i v parfumérii. Používá se i do masitých pokrmů v kuchyni asijské, latinskoamerické, arabské, turecké, španělské i české. 

Složení: 100% Cinnamomum zeylanicum nejvyšší kvality (označení C5exsp-alba), jemně mletá, obsah kumarinu menší než 10 mg/kg.

Země původu: Srí Lanka

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...