Kardamom černý - tobolky

Skladem

Výrazná dřevitá vůně s uzeným aroma pro přípravu nejen polévky Pho

Vyberte balení

  • Sáček, 20 g Sáček, 20 g 81 Kč
  • Kořenka malá, 15 g Kořenka malá, 15 g 132 Kč
  • Kořenka velká, 35 g Kořenka velká, 35 g 205 Kč

Popis produktu

Černý kardamom (Amomum subulatum) je známý i jako hnědý, dlouhý nebo Nepálský kardamom z čeledi zázvorníkovitých. Plody podobné plodům zeleného kardamomu jsou větší hnědé tobolky s kouřovou vůní. V současnosti se pěstuje převážně ve východním Nepálu, k němu přiléhajícímu indickému Sikkimu a části oblasti Darjeeling.

V léčitelství se používá jako přírodní antibiotikum, proti bolestem hlavy nebo k pročišťování těla.

Černý kardamom slouží jako náhražka zeleného kardamomu. Má však výraznější dřevitou vůni s uzeným aroma. Není proto tolik vhodný do sladkých pokrmů, ale používá se hlavně na pečení nebo dušení tučnějších mas (skopové, hovězí) a do polévek (polévka Pho). Semínka mají výraznou peprmintovou chuť. Produkce černého kardamomu je výrazně nižší než u zeleného kardamomu, proto je jeho cena na trhu v současné době téměř dvojnásobná.

Země původu: Indie

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...