Pepř kampotský bílý

Skladem

Bílý pepř nejvyšší kvality s delikátně jemnou pepřovou chutí a vůní

Vyberte balení

  • Sáček, 20 g Sáček, 20 g 103 Kč
  • Kořenka malá, 40 g Kořenka malá, 40 g 265 Kč
  • Kořenka velká, 80 g Kořenka velká, 80 g 482 Kč

Popis produktu

Ručně trhaný a přebíraný bílý pepř té nejvyšší kvality.

Kampotský pepř je kultivarem černého pepře a od 13. století se pěstuje na farmách (v současnosti pod dohledem „Kampot Pepper Producers associations“) na pouhých několika desítkách hektarů v oblasti Kampot v jižní Kambodži na úpatí pohoří Damrei, kde jsou díky teplému a vlhkému počasí, nadmořské výšce a křemičité půdě ideální podmínky pro jeho pěstování. Od roku 2010 má certifikaci označení původu. Pěstuje se přírodním způsobem a ručně se přebírá, proto je prakticky 100 % čistý. Všechny kuličky pepře jsou cca 4 mm velké, krásně tvrdé a plné nádherně chuti a vůně.

Produkovány jsou 4 formy. Zelený pepř jsou rychle usušené bobule nezralého (zeleného) pepře. Černý pepř jsou fermentované a na slunci sušené bobule nezralého (zeleného) pepře. Bílý pepř jsou semena namočených a rychle vyloupaných, plně zralých (červených) bobulí pepře. Červený pepř jsou usušené, plně zralé a po jednotlivých kuličkách sbírané bobule pepře s nádhernou sladkou ovocnou chutí a vůní.

Bílý pepř jsou vyloupaná semena namočených, plně zralých (červených) bobulí pepře. Díky krátkému namáčení je vůně i chuť nádherně jemná a pepřová bez rušivých pachových tonů.

Používá se na grilovaná i pečená bílá masa a spolu s červeným pepřem i na ryby, mořské plody a saláty.

Země původu: Kambodža (Kampotská oblast)

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...