Pepř kampotský černý

Skladem

Černý pepř nejvyšší kvality s nádhernou typickou pepřovou chutí, vůní a ostrostí

Vyberte balení

  • Sáček, 20 g Sáček, 20 g 67 Kč
  • Kořenka malá, 35 g Kořenka malá, 35 g 205 Kč
  • Kořenka velká, 70 g Kořenka velká, 70 g 362 Kč

Popis produktu

Ručně trhaný a přebíraný pepř té nejvyšší kvality.

Kampotský pepř je kultivarem černého pepře a od 13. století se pěstuje na farmách (v současnosti pod dohledem „Kampot Pepper Producers associations“) na pouhých několika desítkách hektarů v oblasti Kampot v jižní Kambodži na úpatí pohoří Damrei, kde jsou díky teplému a vlhkému počasí, nadmořské výšce a křemičité půdě ideální podmínky pro jeho pěstování. Od roku 2010 má certifikaci označení původu. Pěstuje se přírodním způsobem a ručně se přebírá, proto je prakticky 100 % čistý. Všechny kuličky pepře jsou cca 4 mm velké, krásně tvrdé a plné nádherně chuti a vůně.

Produkovány jsou 4 formy. Zelený pepř jsou rychle usušené bobule nezralého (zeleného) pepře. Bílý pepř jsou semena namočených a rychle vyloupaných, plně zralých (červených) bobulí pepře. Červený pepř jsou usušené, plně zralé a po jednotlivých kuličkách sbírané bobule pepře s nádhernou sladkou ovocnou chutí a vůní.

Černý pepř jsou fermentované a na slunci sušené bobule nezralého (zeleného) pepře s nádhernou typickou pepřovou chutí, vůní a ostrostí.

Používá se na grilování i pečení červených mas a zeleniny, na saláty, omáčky, polévky, těstoviny.

Země původu: Kambodža (Kampotská oblast)

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...