Glühwein – svařené víno
Hrubě drcená směs aromatických koření na svařené víno
Hrubě drcená směs na přípravu lahodného punče nebo ovocného čaje
Punč je název pro většinou teplé, alkoholické či nealkoholické nápoje obsahující ovoce nebo ovocnou šťávu. Původ má v Indii (z hindštiny – पंच - panch neboli „pět“, neboť tolik je původně v punči ingrediencí – alkohol, voda, cukr, citron a koření), odkud se v 17. století dostal do Anglie, kde se dodnes těší velké oblibě. A odtud již byl jen kousek do Německa, Rakouska či k nám. V Indii se připravoval z araku (alkohol z cukrové palmy „Lontar vějířovitý“), ale v Evropě zdomácněla příprava punče z vína, brandy, jamajského rumu nebo griotky. Směs není rozpustná, proto je třeba použít čajové sítko nebo hotový nápoj přecedit. Používáme 1–2 lžíce směsi na 1 litr nápoje.
jablka, pomerančová kůra bez chemického ošetření, skořice, kardamom, hřebíček
Váš košík
Váš nákupní košík je prázdný.