Garam másala
Základní indická směs bez soli s vůní římského kmínu a hřebíčku
S krásným aroma pepře a citronu, ideální na zeleninová a rybí karí, bez soli
Kari je složitá směs, používaná v indické, thajské, indonéské, čínské a vůbec mezinárodní kuchyni. Směsí je mnoho typů - od ostrých po méně ostré, často z 25 druhů koření. Karí znamená i pokrm (silně kořeněná směs masa, zeleniny, nebo obojího). Jávské kari je směs s vyšším podílem kurkumy, ale i ostřejších složek ( pepř ). Některé druhy koření se před mícháním a mletím praží, což dodává tomuto kari specifickou chuť. Používáme je ideálně na rybí a zeleninová karí, ale i do smetanových polévek a omáček, do květákové a pórkové polévky, do luštěnin, rýže, mletých mas, na kuře, králíka, vepřové aj.
kurkuma, pepř, chilli, koriandr, zázvor, citronová kůra, pískavice, bobkový list
Váš košík
Váš nákupní košík je prázdný.