Garam másala
Základní indická směs bez soli s vůní římského kmínu a hřebíčku
Jemně pálivá směs koření k přípravě indického pokrmu "Kuře Vindaloo"
Velmi známá směs koření podobná karí, která slouží k přípravě populárního indického pokrmu Vindaloo. Je to jedno z nejpálivějších indických jídel. Naši směs jsme připravili pouze jemně pálivou, aby si jeho chuť mohli vychutnat všichni. Pomocí chilli (chilli mleté, chilli kashmiri, habanero, carolina reaper) nebo cayenského pepře si můžete pálivost zvýšit na požadovanou hodnotu. Prapůvod pokrmu je v provincii Goa na západním pobřeží Indie, kde se Vindaloo podávalo při zvláštních příležitostech. Odtud ho Portugalci, tehdejší vládci provincie, přivezli do Evropy a postupně rozšířili do celého světa. K přípravě „Vindaloo“ se používá všech druhů mas i mořských plodů a připravit se dá i vegetariánská nebo veganská varianta.
zázvor, česnek, kurkuma, cumin, hořčice, paprika, pískavice, koriandr, skořice, hřebíček, bobkový list, třtinový cukr (6 %), citronová kůra, kardamom, cayenský pepř, sůl (10 %)
Váš košík
Váš nákupní košík je prázdný.