Kurkuma
Základ indické kuchyně a všech druhů kari, s nádherně žlutou barvou
Originální ájurvédská směs koření na přípravu tradičního nápoje zlaté mléko (kurkuma latte)
Zlaté mléko (kurkuma latte) je jednou z nejznámějších indických směsí. Svým složením (kurkuma, skořice cejlonská, pepř černý, chilli, zázvor) bývá často využíváno v ájurvédské medicíně při podpoře cévního a trávícího systému, při nachlazeních a astmatu.
Tento teplý nápoj se pije především v Indii, ale získává na popularitě i v dalších zemích. Užívá se hlavně na podzim a v zimě, kdy je náš imunitní systém nejvíce zatěžován, nejčastěji ráno na nastartování metabolismu, ale lze i kdykoliv během celého dne.
Využívají se dvě základní varianty přípravy nápoje z této směsi. První je klasická za použití mléka a alternativní pro ty, co mléko rádi nemají. Obě najdete na našem webu zde: recept na zlaté mléko
kurkuma, skořice cejlonská, pepř černý, chilli, zázvor
Váš košík
Váš nákupní košík je prázdný.