Frittata z Utaty
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
SALÁT PIKANT
Jedna z našich nejoblíbenějších směsí, která je vhodná na zeleninové saláty, do polévek, na minutky, těstoviny a vaječné pokrmy, skopovou pečeni, tvaroh a sýrové pokrmy, na bramborovou kaši, rýži, pohanku, fazole apod.
Frittata je zapečená italská omeleta s různou kombinací zeleniny a sýra. Původně jsem myslel, že připravíme novou směs speciálně na frittatu, ale směs "Salát pikant" je do tohoto vaječného pokrmu natolik výborná, že by byla škoda něco měnit. Ozkoušejte a posuďte sami.
FRITTATA Z UTATY
Asi 6 středních oloupaných brambor uvařit v osolené vodě, potom nechat zchladnout a nakrájet na menší kousky.
1 menší cibuli nakrájet nadrobno a krátce osmahnout na 6 lžících olivového oleje.
Přidat připravené nakrájené brambory a opékat za občasného míchání (6 minut).
Dále přidat 100g nakrájené šunky a 100g nakládaného hrášku s karotkou (bez nálevu). Další 3 minuty osmahnout.
6 vajec rozšlehat s 1/2 lžičkou soli a 1 lžící směsi "Salát pikant".
Pokud máte pánev, kterou lze dát do trouby (se železným držadlem), vylijte rozšlehaná vejce rovnou na opečenou směs. (Pokud ne, přendejte opečenou směs do pekáčku.)
Posypat vše nastrouhaným parmazánem a dát do předehřáté trouby zapéct na 20minut při teplotě 160°C.
Můžete podávat jak teplé s různými saláty, tak i studená frittata je vynikající.