Brownies z červené řepy a banánu
Netradiční čokoládová sladkost bez použití klasického cukru.
Přejít na postup30 min. příprava 30 min. pečení
cca 48 ks
Ingredience
Použité suroviny na 1 plech (cca 48 kousků):
- 500 g předvařené červené řepy
- 2 zralé banány
- 150 g hladké mouky
- 3 lžíce datlového sirupu (lze použít i javorový nebo sirob)
- 50 g másla
- 1 lžička mleté skořice
- šťáva z ½ citronu
- 200 g kvalitní hořké čokolády
- ½ prášku do pečiva (5-6 g)
- 1 lžíce kakaa
Použité koření
Postup přípravy
Ve vodní lázni rozpustíme 50 g másla a 180 g kvalitní hořké čokolády.
500 g vařené červené řepy spolu se 2 zralými banány dokonale rozmixujeme.
Do rozmixované hmoty přidáme rozpuštěné máslo s čokoládou, 3 lžíce datlového sirupu, šťávu z ½ citronu a promícháme.
Přisypeme promíchanou směs 150 g hladké mouky, 1 lžičky mleté skořice, 1 lžíce kakaa a ½ sáčku prášku do pečiva (cca 5-6 g) a vše dokonale vyšleháme. Nakonec vmícháme ještě 20 g čokolády nalámané (nahrubo nastrouhané) na malé kousky.
Plech vyložíme pečícím papírem, na který rovnoměrně rozetřeme těsto (výška cca 1 cm) a pečeme při 180 °C cca 30-35 minut. Na povrchu se vytvoří lesklá krusta, ale uvnitř bude teplé brownies stále polotuhé a lepivé).
Necháme zcela vychladnout a nakrájíme na čtvercové kousky, které podáváme samotné nebo ozdobené šlehačkou.