Rajčatový salát se sýrem
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
SALÁTOVÉ KOŘENÍ
Originální jemně mletá bylinková směs koření určená na zeleninové a těstovinové saláty, do zálivek – jogurtových, majonézových, octových apod. Obsahuje cibuli, česnek, pepř černý, kopr, petržel, citrónovou kůru, estragon, hořčici, bazalku, libeček, cukr a sůl.
Dnes Vám chceme představit recept na sytý a vydatný salát, který můžeme servírovat jako hlavní chod. Potěšeni by měli být i ti z nás, pro které jsou pojmy lehké jídlo či zdravá výživa noční můrou.
Typické použití pro tuto směs je recept na :
RAJČATOVÝ SALÁT SE SÝREM
Příprava je velice jednoduchá. Na kostičky nakrájíme cca 400 g rajčat, 100 g tvrdého sýra (hodí se Gouda, Ementál, ale může být i Eidam) a 2 natvrdo uvařená vajíčka. Dále nakrájíme na hrubo 1 střední cibuli a 100 g majonézy smícháme s 1 lžičkou směsi „Salátové koření“.
Veškeré ingredience opatrně promícháme v misce a dáme na 30 minut do chladničky.
Jako přílohu podáváme bílé pečivo.
Pokud chceme salát ještě „ozvláštnit“, na talíři ozdobíme nadrcenými a opraženými kešu oříšky.
Použité suroviny na 2 porce :
400 g rajčat, 100 g tvrdého sýra (Gouda, Ementál, Eidam …), 2 natvrdo uvařená vajíčka, 1 střední cibule, 100 g majonézy, bylinková směs „Salátové koření“přílohy :
bílé pečivo