Rajčatový salát se sýrem

Ingredience

Postup přípravy

SALÁTOVÉ KOŘENÍ

Originální jemně mletá bylinková směs koření určená na zeleninové a těstovinové saláty, do zálivek – jogurtových, majonézových, octových apod. Obsahuje cibuli, česnek, pepř černý, kopr, petržel, citrónovou kůru, estragon, hořčici, bazalku, libeček, cukr a sůl.

Dnes Vám chceme představit recept na sytý a vydatný salát, který můžeme servírovat jako hlavní chod. Potěšeni by měli být i ti z nás, pro které jsou pojmy lehké jídlo či zdravá výživa noční můrou.

Typické použití pro tuto směs je recept na :

RAJČATOVÝ SALÁT SE SÝREM

Příprava je velice jednoduchá. Na kostičky nakrájíme cca 400 g rajčat, 100 g tvrdého sýra (hodí se Gouda, Ementál, ale může být i Eidam) a 2 natvrdo uvařená vajíčka. Dále nakrájíme na hrubo 1 střední cibuli a 100 g majonézy smícháme s 1 lžičkou směsi „Salátové koření“.

Veškeré ingredience opatrně promícháme v misce a dáme na 30 minut do chladničky.

Jako přílohu podáváme bílé pečivo.

Pokud chceme salát ještě „ozvláštnit“, na talíři ozdobíme nadrcenými a opraženými kešu oříšky.

Použité suroviny na 2 porce :

400 g rajčat, 100 g tvrdého sýra (Gouda, Ementál, Eidam …), 2 natvrdo uvařená vajíčka, 1 střední cibule, 100 g majonézy, bylinková směs „Salátové koření“
přílohy :
bílé pečivo

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...