Antonínova rybí pomazánka

V dnešním receptu si ukážeme přípravu jednoduché a chutné pomazánky z čerstvých ryb, jako jsou makrela, treska nebo i kapr.

Přejít na postup

30 min. příprava1 hod. odležení

4


Ingredience

Použité suroviny na pomazánku pro 4 osoby:

  • 500 g čerstvé ryby (treska, makrela, kapr…)
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček černého pepře
  • směs koření Rybí pomazánka
  • 2 natvrdo vařená vejce
  • 3 lžíce majonézy (jogurtu)
  • 3 kyselé okurky
  • 1 citrón
  • 1 střední cibule
  • sůl
  • na ozdobení: zelená petrželka, pažitka
  • přílohy: chléb, pečivo

Postup přípravy

14

V 3 litrovém hrnci ve 2 litrech vody uvaříme 500 g čerstvé tresky spolu s bobkovým listem, 5 kuličkami nového koření, 5 kuličkami černého pepře a lžičkou soli (10 minut).

Rybí pomazánka – recept krok 1
24

Vařenou rybu necháme okapat, vyndáme z ní kosti a prsty maso lehce rozdrobíme.

Rybí pomazánka – recept krok 2
34

V misce smícháme spolu s nadrobno nakrájenou střední cibulí, 1 lžící směsi koření Rybí pomazánka, 2 natvrdo vařenými a na kostičky nakrájenými vejci, 3 lžícemi majonézy (jogurtu), šťávou z ½ citrónu, 3 nadrobno nakrájenými kyselými okurkami. Vše dobře promícháme, osolíme dle chuti a necháme v lednici 1 hodinu rozležet.

Rybí pomazánka – recept krok 3
44

Můžeme ozdobit nadrobno nasekanou pažitkou nebo zelenou petrželkou a podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.

Rybí pomazánka – recept krok 4
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...