Antonínova tvarůžková pomazánka
Jednoduchá pomazánka, která první den chutí překvapí a druhý den nadchne.
Přejít na postup15 min. příprava
4
Ingredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 50 g másla
- 150 g čerstvého tvarohového sýra (žervé)
- 200 g zralých tvarůžků
- 1 lžička kmínu drceného
- 1 střední cibule (najemno nakrájená)
- sůl dle chuti
- směs koření Na sýry a tvaroh
- 1 červená kapie nadrobno nakrájená
- 1 dcl piva
- hrst najemno nasekané petrželky
- Přílohy: Chléb, topinka, bílé pečivo
Použité koření
Postup přípravy
Do mixéru dáme 50 g másla, 150 g čerstvého tvarohového sýra (žervé), špetku soli, 1 dcl piva a vyšleháme.
Přidáme nahrubo rozmačkané tvarůžky, 1 lžičku drceného kmínu, 1 lžičku směsi koření Na sýry a tvaroh, najemno nakrájenou 1 střední cibuli a 1 červenou kapii a vše ještě krátce prošleháme.
Podáváme namazané na chlebu, topince nebo bílém pečivu posypané nadrobno nasekanou petrželkou. Ideální je nechat pomazánku v lednici uležet do druhého dne, chutě se krásně propojí.