Antonínova tvarůžková pomazánka

Jednoduchá pomazánka, která první den chutí překvapí a druhý den nadchne.

Přejít na postup

15 min. příprava

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 50 g másla
  • 150 g čerstvého tvarohového sýra (žervé)
  • 200 g zralých tvarůžků
  • 1 lžička kmínu drceného
  • 1 střední cibule (najemno nakrájená)
  • sůl dle chuti
  • směs koření Na sýry a tvaroh
  • 1 červená kapie nadrobno nakrájená
  • 1 dcl piva
  • hrst najemno nasekané petrželky
  • Přílohy: Chléb, topinka, bílé pečivo

Postup přípravy

13

Do mixéru dáme 50 g másla, 150 g čerstvého tvarohového sýra (žervé), špetku soli, 1 dcl piva a vyšleháme.

Antonínova tvarůžková pomazánka – recept krok 1
23

Přidáme nahrubo rozmačkané tvarůžky, 1 lžičku drceného kmínu, 1 lžičku směsi koření Na sýry a tvaroh, najemno nakrájenou 1 střední cibuli a 1 červenou kapii a vše ještě krátce prošleháme.

Antonínova tvarůžková pomazánka – recept krok 2
33

Podáváme namazané na chlebu, topince nebo bílém pečivu posypané nadrobno nasekanou petrželkou. Ideální je nechat pomazánku v lednici uležet do druhého dne, chutě se krásně propojí.

Antonínova tvarůžková pomazánka – recept krok 3
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...