Na oblíbený a známý pokrm balkánské kuchyně, do mletých mas.
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 4 porce:
lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička
- 750 g směsi mletého libovějšího vepřového a hovězího masa (1:1)
- 1 lžička soli
- 2-3 lžičky směsi koření Čevabčiči od Antonína
- 50 ml studené perlivé vody
Přílohy:
- nadrobno nakrájená cibule
- hořčice
- brambory, chléb, rýže apod.
Antonínovy čevabčiči
Vychutnejte si s námi naši verzi receptu na tradiční balkánskou pochoutku.
10 minut příprava 10 minut grilování |
4 |
-
1/4
750 g směsi mletého libového vepřového a hovězího masa smícháme s 1 lžičkou soli, 2–3 lžičkami směsi koření Čevabčiči od Antonína a 50 ml studené perlivé vody. Dobře propracujeme a dáme do chladničky na 1 hodinu odležet.
-
2/4
Z masa polévkovou lžící vykrajujeme jednotlivé kusy a mokrýma rukama vyválíme válečky cca jako palec silné.
-
3/4
Šišky grilujeme na rozpáleném roštu cca 2 minuty z každé strany. Jeden vyzkoušíme, zdali už je hotový a podle potřeby dogrilujeme.
-
4/4
Ihned podáváme s drobně nakrájenou cibulkou, plnotučnou hořčicí a chlebem, vařenými brambory nebo rýží.