Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 750 g směsi mletého libovějšího vepřového a hovězího masa (1:1)
  • 1 lžička soli
  • 2-3 lžičky směsi koření Čevabčiči od Antonína
  • 50 ml studené perlivé vody

Přílohy:

  • nadrobno nakrájená cibule
  • hořčice
  • brambory, chléb, rýže apod.

Použité koření:

Čevabčiči

Na oblíbený a známý pokrm balkánské kuchyně, do mletých mas.

Číst více Vybrat balení

Antonínovy čevabčiči

Vytisknout


Vychutnejte si s námi naši verzi receptu na tradiční balkánskou pochoutku.

10 minut příprava
10 minut grilování
4
  • 1/4

    750 g směsi mletého libového vepřového a hovězího masa smícháme s 1 lžičkou soli, 2–3 lžičkami směsi koření Čevabčiči od Antonína a 50 ml studené perlivé vody. Dobře propracujeme a dáme do chladničky na 1 hodinu odležet.

    Antonínovy čevabčiči – recept krok 1
  • 2/4

    Z masa polévkovou lžící vykrajujeme jednotlivé kusy a mokrýma rukama vyválíme válečky cca jako palec silné.

    Antonínovy čevabčiči – recept krok 2
  • 3/4

    Šišky grilujeme na rozpáleném roštu cca 2 minuty z každé strany. Jeden vyzkoušíme, zdali už je hotový a podle potřeby dogrilujeme.

    Antonínovy čevabčiči – recept krok 3
  • 4/4

    Ihned podáváme s drobně nakrájenou cibulkou, plnotučnou hořčicí a chlebem, vařenými brambory nebo rýží.

    Antonínovy čevabčiči – recept krok 4

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík