Antonínovy čevabčiči

Vychutnejte si s námi naši verzi receptu na tradiční balkánskou pochoutku.

Přejít na postup

10 min. příprava, 10 min. grilování

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 750 g směsi mletého libovějšího vepřového a hovězího masa (1:1)
  • 1 lžička soli
  • 2-3 lžičky směsi koření Čevabčiči od Antonína
  • 50 ml studené perlivé vody

Přílohy:

  • nadrobno nakrájená cibule
  • hořčice
  • brambory, chléb, rýže apod.

Použité koření

Postup přípravy

14

750 g směsi mletého libového vepřového a hovězího masa smícháme s 1 lžičkou soli, 2–3 lžičkami směsi koření Čevabčiči od Antonína a 50 ml studené perlivé vody. Dobře propracujeme a dáme do chladničky na 1 hodinu odležet.

Antonínovy čevabčiči – recept krok 1
24

Z masa polévkovou lžící vykrajujeme jednotlivé kusy a mokrýma rukama vyválíme válečky cca jako palec silné.

Antonínovy čevabčiči – recept krok 2
34

Šišky grilujeme na rozpáleném roštu cca 2 minuty z každé strany. Jeden vyzkoušíme, zdali už je hotový a podle potřeby dogrilujeme.

Antonínovy čevabčiči – recept krok 3
44

Ihned podáváme s drobně nakrájenou cibulkou, plnotučnou hořčicí a chlebem, vařenými brambory nebo rýží.

Antonínovy čevabčiči – recept krok 4
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...