Antonínovy čevabčiči
Vychutnejte si s námi naši verzi receptu na tradiční balkánskou pochoutku.
Přejít na postup10 min. příprava, 10 min. grilování
4
Ingredience
Použité suroviny na 4 porce:
lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička
- 750 g směsi mletého libovějšího vepřového a hovězího masa (1:1)
- 1 lžička soli
- 2-3 lžičky směsi koření Čevabčiči od Antonína
- 50 ml studené perlivé vody
Přílohy:
- nadrobno nakrájená cibule
- hořčice
- brambory, chléb, rýže apod.
Použité koření
Postup přípravy
750 g směsi mletého libového vepřového a hovězího masa smícháme s 1 lžičkou soli, 2–3 lžičkami směsi koření Čevabčiči od Antonína a 50 ml studené perlivé vody. Dobře propracujeme a dáme do chladničky na 1 hodinu odležet.
Z masa polévkovou lžící vykrajujeme jednotlivé kusy a mokrýma rukama vyválíme válečky cca jako palec silné.
Šišky grilujeme na rozpáleném roštu cca 2 minuty z každé strany. Jeden vyzkoušíme, zdali už je hotový a podle potřeby dogrilujeme.
Ihned podáváme s drobně nakrájenou cibulkou, plnotučnou hořčicí a chlebem, vařenými brambory nebo rýží.