Antonínův bezlepkový cheesecake

Dnešní jednoduchý, ale lahodný recept s využitím citronové kůry mleté je Antonínovou bezlepkovou variací na tradiční cheesecake. (Recept je možné připravit i bez cukru)

Přejít na postup

15 min. příprava 30 - 40 min. pečení

1 koláč


Ingredience

Použité suroviny na 1 koláč:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

Na těsto:

  • 70 g kokosové mouky
  • 20 g mandlové mouky
  • 50 g cukru (lze nahradit sladidlem, např. Flavdrops)
  • ½ lžičky másla (na vymaštění boků dortové formy)
  • 3 vejce
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 1 ks ricotta (cca 120 g)
  • 2 ks creme cheese (philadephia, lučina, žervé, ...) cca 240 g
  • 1 lžička pravého vanilkového cukru (lze nahradit vanilkovým extraktem)
  • 1 lžička citronové kůry mleté
  • 50 g plátkových mandlí
  • 2 lžíce strouhaného kokosu

Na ozdobení:

  • čerstvé ovoce
  • šlehačka nebo želatina

Postup přípravy

14

Připravíme si těsto smícháním a vyšleháním 70 g kokosové mouky, 20 g mandlové mouky, 50 g cukru, 3 vajec, ½ lžičky prášku do pečiva, 1 ks ricotty (cca 120 g), 2 ks creme cheese (cca 240 g), 1 lžičky vanilkového cukru a 1 lžičky mleté citronové kůry.

Antonínův bezlepkový cheesecake - recept krok 1
24

Boky dortové formy potřeme ½ lžičky másla a posypeme 2 lžícemi strouhaného kokosu, dno posypeme 50 g plátkových mandlí.

Antonínův bezlepkový cheesecake - recept krok 2
34

Těsto nalijeme do připravené dortové formy (pozor, je tekutější) a pečeme při 180 °C cca 30-40 minut, než povrch zezlátne a střed těsta není tekutý (těsto přibližně 2 x zvětší svůj objem).

Antonínův bezlepkový cheesecake - recept krok 3
44

Koláč opatrně vyndáme z trouby (těsto splaskne) a necháme ho ve formě zcela vychladnout. Podáváme samotné nebo ozdobené šlehačkou a čerstvým ovocem.

Antonínův bezlepkový cheesecake - recept krok 4
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...