Antonínův burger

Tenhle burger Vás nadchne. Ať venku nebo doma, chutná vždy skvěle.

Přejít na postup

30 min. příprava10 min. grilování

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 500 g kvalitního mletého hovězího masa
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 4 housky na hamburger
  • 2 polévkové lžíce dijonské hořčice
  • 1 stroužek česneku
  • tymián (3 snítky čerstvého nebo lžička sušeného)
  • himalájská sůl dle chuti (cca 6-8 x otočení mlýnku)
  • pepř černý nebo barevný celý dle chuti
  • pepř cayenský mletý dle chuti

Na ozdobení:

  • 2 rajčata
  • ledový salát
  • 1 okurka
  • 1 větší cibule
  • kečup či majonéza dle chuti (nebo obojí)
  • nakládané nebo čerstvé, na kroužky nakrájené zelené Jalapeňos

Postup přípravy

15

Připravíme si všechny ingredience.

Antonínův burger - recept krok 1
25

Kvalitní mleté hovězí maso smícháme s dijonskou hořčicí, nadrobno nasekaným česnekem a tymiánem, cayenským mletým pepřem, čerstvě namletým pepřem  a himalájskou solí. Poté necháme cca 20 min. odpočinout.

Antonínův burger - recept krok 2
Recept týdne:
Jak získat "Himalájskou sůl" k objednávce zdarma?

Vložit do košíku za 0 Kč

Platí do neděle 16. července 2023

35

Mezitím si nakrájíme na kolečka okurku, cibuli, rajčata, natrháme ledový salát a rozkrojíme housku na poloviny.

Antonínův burger - recept krok 3
45

Z odpočinutého masa vypracujeme placky (podle velikosti housky) 1 - 1,5 cm vysoké. Společně se slaninou dáme na rozpálený gril a 2 až 3 minuty z každé strany grilujeme. Zároveň s burgrem dokřupava ogrilujeme i rozkrojené strany housek (lze je před grilováním pokapat olivovým olejem nebo potřít bylinkovým máslem)

Antonínův burger - recept krok 4
55

Ugrilovaný burger vložíme do housky a ozdobíme ingrediencemi dle chuti.

Antonínův burger - recept krok 5
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...