Antonínův burger
Tenhle burger Vás nadchne. Ať venku nebo doma, chutná vždy skvěle.
Přejít na postup30 min. příprava10 min. grilování
4
Ingredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 500 g kvalitního mletého hovězího masa
- 8 plátků anglické slaniny
- 4 housky na hamburger
- 2 polévkové lžíce dijonské hořčice
- 1 stroužek česneku
- tymián (3 snítky čerstvého nebo lžička sušeného)
- himalájská sůl dle chuti (cca 6-8 x otočení mlýnku)
- pepř černý nebo barevný celý dle chuti
- pepř cayenský mletý dle chuti
Na ozdobení:
- 2 rajčata
- ledový salát
- 1 okurka
- 1 větší cibule
- kečup či majonéza dle chuti (nebo obojí)
- nakládané nebo čerstvé, na kroužky nakrájené zelené Jalapeňos
Postup přípravy
Připravíme si všechny ingredience.
Kvalitní mleté hovězí maso smícháme s dijonskou hořčicí, nadrobno nasekaným česnekem a tymiánem, cayenským mletým pepřem, čerstvě namletým pepřem a himalájskou solí. Poté necháme cca 20 min. odpočinout.
Jak získat "Himalájskou sůl" k objednávce zdarma?
Vložit do košíku za 0 Kč
Platí do neděle 16. července 2023
Mezitím si nakrájíme na kolečka okurku, cibuli, rajčata, natrháme ledový salát a rozkrojíme housku na poloviny.
Z odpočinutého masa vypracujeme placky (podle velikosti housky) 1 - 1,5 cm vysoké. Společně se slaninou dáme na rozpálený gril a 2 až 3 minuty z každé strany grilujeme. Zároveň s burgrem dokřupava ogrilujeme i rozkrojené strany housek (lze je před grilováním pokapat olivovým olejem nebo potřít bylinkovým máslem)
Ugrilovaný burger vložíme do housky a ozdobíme ingrediencemi dle chuti.