Baba ganoush – lilková pomazánka

Zažijte atmosféru tisíce a jedné noci s receptem vonícím římským kmínem a dálkami - baba ganoush. Vynikající jako dip nebo pomazánka.

Přejít na postup

15 min. příprava40 min. pečení / grilování

4-6


Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

  • 2 lilky středně velké (cca 1 kg)
  • 2 lžičky směsi koření Arabská od Antonína
  • šťáva z ½ citrónu
  • 1-2 stroužky česneku (dle chuti)
  • ¾ lžičky soli (dle chuti)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • hrst nasekané plocholisté petržele
  • Na ozdobu: nadrobno nasekaná petrželka
  • Příloha: ohřátý nebo opečený arabský chléb

Použité koření

Postup přípravy

14

2 ks středně velkých lilků podélně rozřízneme, rozříznutou stranu potřeme olivovým olejem a touto stranou položíme na papírem vyložený plech a při 250 °C pečeme cca 35-40 minut, než se slupka scvrkne. (Pokud zvolíme gril, necháme lilek vcelku, propícháme slupku vidličkou a grilujeme ze všech stran, než budou na slupce hnědé spálené skvrny). Poté lilek necháme lehce odpočinout a zchladnout.

Ovocné ratatouille – recept krok 1
24

Opečený lilek vydlabeme (slupku vyhodíme), dáme do misky a najemno vidličkou rozmačkáme nebo mixerem rozšleháme.

Ovocné ratatouille – recept krok 2
34

Přidáme 1-2 prolisované stroužky česneku, ¾ lžičky soli, šťávu z poloviny citrónu, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžičky směsi „Arabská“ od Antonína, a vše dokonale promícháme, až se olej zapracuje do lilku.

Ovocné ratatouille – recept krok 3
44

Pomazánku „Baba Ganoush“ přendáme do servírovací mísy, posypeme nasekanou plocholistou petrželkou a podáváme s opečeným arabským chlebem.

Ovocné ratatouille – recept krok 4
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...