Babiččin sváteční pečený čaj

Využijte ovoce ze zahrádky nebo z lesa a připravte si voňavý pečený čaj.

Přejít na postup

90 min. vč. pečení

1-1,5 litru


Ingredience

  • 1 kg zralého ovoce (směs nakyslých a sladkých plodů)
  • 0,5-1 kg cukru krystal (podle sladkosti ovoce)
  • 2 citróny
  • směs koření "Pečený čaj" od Antonína

Postup přípravy

14

1 kg směsi zralého ovoce zbavíme stopek a pecek (ideální je směs nakyslých a sladkých plodů a pro barvu přidáváme bezinky, černý rybíz, ostružiny, borůvky…). Větší plody pokrájíme na centimetrové kousky.

Pečený čaj - recept krok 1
24

Vše vložíme do pekáče, zasypeme 0,5 - 1 kg cukru krystal (podle sladkosti ovoce), přidáme šťávu ze dvou citronů a celý sáček směsi "Pečený čaj" od Antonína. Vše dobře promícháme a vložíme do trouby předehřáté na 200°C.

Pečený čaj - recept krok 2
34

Pečeme (redukujeme) zhruba 1 hodinu, až ovocná směs na pekáči dostatečně zhoustne.

Pečený čaj - recept krok 3
44

Ihned po vyndání z trouby horký pečený čaj naběračkou plníme do čistých (vyvařených) sklenic (výborný tip: čisté sklenice před plněním ještě propláchneme rumem). Naplníme sklenice po okraj a ihned uzavřeme víčkem, obrátíme je dnem vzhůru na 10 minut, poté zpět a necháme vychladnout a je hotovo.

Pečený čaj - recept krok 4
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...