Ingredience

Použité suroviny na 1 koláč o průměru 28 cm:

  • 400 g cream cheese (typ philadelphia)
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 lžička Vanilkového cukru od Antonína
  • 1 lžička citronové kůry mleté
  • 3 celá vejce
  • 2 žloutky
  • 10 g šťávy z citronu

Použité koření:

Citronová kůra mletá

Mletá kůra z chemicky neošetřovaných plodů

Číst více Vybrat balení

Vanilkový cukr

Obsahuje 5% přírodní mleté Bourbon vanilky. Bez umělého vanilinu.

Číst více Vybrat balení

Baskický spálený cheesecake

Vytisknout


Vymysleli jej v 90. letech bratři Riverové ve své restauraci „La Viña“ v Baskicku a pod názvem „Basque burnt cheesecake“ se stal známým po celém světě. Je nadýchanější a šťavnatější než klasický cheesecake a nahořklý, zkaramelizovaný (spálený) vršek spolu se sladkým vnitřkem tvoří unikátní chuťový zážitek.

15 min. příprava
30 min. pečení
1 koláč o průměru 28 cm
  • 1/8

    Dortovou formu (průměr 28 cm) vyložíme pečícím papírem, troubu předehřejeme na 230 °C.

    Baskický spálený cheesecake – recept krok 1
  • 2/8

    Ve větší míse dokonale rozmixujeme 400 g cream cheese, 100 g krupicového cukru a 1 lžičku vanilkového cukru od Antonína. Šleháme, dokud se cukr nerozpustí.

    Baskický spálený cheesecake – recept krok 2
  • 3/8

    Ve druhé misce vyšleháme 2 žloutky a 3 celá vejce.

    Baskický spálený cheesecake – recept krok 3
  • 4/8

    Vyšlehaná vejce pomalu přidáváme do hladce rozmixované směsi ve větší misce a mícháme, dokud se vše dokonale nepropojí. Textura by měla být jako řidší majonéza.

    Baskický spálený cheesecake – recept krok 4
  • 5/8

    Přidáme 200 g smetany, 10 g šťávy z citronu, 1 lžičku citronové kůry mleté a vše opět dokonale promícháme.

    Baskický spálený cheesecake – recept krok 5
  • 6/8

    Tekuté těsto nalijeme do připravené formy a lehce sklepneme, aby se obsah rovnoměrně rozlil.

    Baskický spálený cheesecake – recept krok 6
  • 7/8

    Pečeme v troubě 25-30 minut při 230 °C, než se povrch zbarví do tmavě hnědé barvy.

    Baskický spálený cheesecake – recept krok 7
  • 8/8

    Necháme vychladnout a vložíme na 12 hodin do lednice. Není to podmínkou, ale chutě se nádherně propojí a rozleží. Před podáváním cheesecake vyndáme z lednice a necháme ho ohřát na pokojovou teplotu.

    Baskický spálený cheesecake – recept krok 8

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík