Bruschetta al Pomodoro
Využijte letošní úrodu rajčat netradičně a potěšte své blízké rychlou italskou pochoutkou.
Přejít na postup20 minut
4 porce
Ingredience
- 1 kg zralých rajčat
- 2 velké francouzské bílé bagety (ciabatty, bílý toustový chléb, bezlepkové pečivo)
- směs koření „Bruschetta“ od Antonína
- kvalitní extra virgin olivový olej
- aceto balsamico (variabilní)
Použité koření
Postup přípravy
1 kg dokonale vyzrálých rajčat omyjeme a ostrým nožem nakrájíme na drobné kostičky (0,5 cm).
V míse je smícháme se 2 lžícemi směsi koření „Bruschetta“ od Antonína, 2 lžícemi kvalitního extra virgin olivového oleje a kdo má rád, přidá ještě lžičku aceto balsamico. Vše opatrně promícháme, aby se rajčata nerozbila a při pokojové teplotě necháme 30 minut rozležet.
Francouzskou bagetu nebo ciabattu podélně rozřízneme a nejlépe na grilu (lze i v troubě nebo na grilpánvi) opečeme tak, aby se vytvořila nazlátlá kůrčička.
Opečené bagety (bruschetty) pokládáme na horký talíř (důležité, musí zůstat teplé), bohatě pokapeme extra virgin olivovým olejem, (kdo má rád česnek, může ještě potřít čerstvě rozdrceným česnekem).
Lžičkou na ně vrstvíme připravenou a odleželou směs rajčat a koření.