Bruschetta al Pomodoro

Využijte letošní úrodu rajčat netradičně a potěšte své blízké rychlou italskou pochoutkou.

Přejít na postup

20 minut

4 porce


Ingredience

  • 1 kg zralých rajčat
  • 2 velké francouzské bílé bagety (ciabatty, bílý toustový chléb, bezlepkové pečivo)
  • směs koření „Bruschetta“ od Antonína
  • kvalitní extra virgin olivový olej
  • aceto balsamico (variabilní)

Použité koření

Postup přípravy

15

1 kg dokonale vyzrálých rajčat omyjeme a ostrým nožem nakrájíme na drobné kostičky (0,5 cm).

Bruschetta krok 1
25

V míse je smícháme se 2 lžícemi směsi koření „Bruschetta“ od Antonína, 2 lžícemi kvalitního extra virgin olivového oleje a kdo má rád, přidá ještě lžičku aceto balsamico. Vše opatrně promícháme, aby se rajčata nerozbila a při pokojové teplotě necháme 30 minut rozležet.

Bruschetta krok 2
35

Francouzskou bagetu nebo ciabattu podélně rozřízneme a nejlépe na grilu (lze i v troubě nebo na grilpánvi) opečeme tak, aby se vytvořila nazlátlá kůrčička.

Bruschetta krok 3
45

Opečené bagety (bruschetty) pokládáme na horký talíř (důležité, musí zůstat teplé), bohatě pokapeme extra virgin olivovým olejem, (kdo má rád česnek, může ještě potřít čerstvě rozdrceným česnekem).

Bruschetta krok 4
55

Lžičkou na ně vrstvíme připravenou a odleželou směs rajčat a koření.

Bruschetta krok hotovo
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...