Bůčková roláda
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
AGLIO PEPERONCINI
Italská pikantní česneková směs na všechny druhy těstovin. Výborná na vaječné pokrmy, pizzu, dušenou i čerstvou zeleninu, vhodná i do zapékaných pokrmů. Pro svoji univerzálnost se dá s úspěchem použít i na minutky z kuřecího nebo vepřového masa.
Obsahuje česnek, papriku pálivou, papriku sladkou, pepř bílý, petržel, sůl a další bylinky.
Tento náš oblíbený a mnohokrát ozkoušený recept najdete i v naší nové kuchařce "Co budu vařit? III".
BŮČKOVÁ ROLÁDA
Z vykostěného libovějšího bůčku (bez kůže) se pokusíme udělat co největší plát masa a to tak, že ho ostrým nožem podélně rozkrojíme (ale ne až do konce), takto rozřízlý kus bůčku pak rozevřeme jako knihu a paličkou na maso důkladně naklepeme, až nám vznikne pěkný plát masa. Z obou stran ho dobře osolíme a okořeníme asi tak dvěma lžícemi směsi koření "Aglio peperoncini". Potom plát potřeme plnotučnou hořčicí a poklademe plátky šunky (100g).
Nyní maso stočíme pečlivě do rolády (aby držela tvar, převážeme ji nití). Roládu dáme do vhodného pekáčku, podlijeme 150ml vody a přikryjeme alobalem. Dáme péct do trouby při teplotě 180°C asi tak na 90minut .
V průběhu pečení roládu průběžně přeléváme výpekem a na posledních 30 minut sundáme alobal, aby se nám udělala pěkná kůrčička.
Podáváme buď se zelím a bramborovými knedlíky nebo s bramborovou kaší a kyselou okurkou.