Budapešťská pomazánka s medvědím česnekem

Rychlá jarní dobrota skvělá k svačině, na jednohubky nebo jen tak k večeři.
Přejít na postup15 min.
2-4
Ingredience
Použité suroviny na 2 - 4 porce:
- 250 g měkkého tvarohu
- 3 lžíce řeckého bílého jogurtu
- hrst čerstvého medvědího česneku
- hrst čerstvé petržele
- 1/2 červené kapie
- 2 lžíce směsi koření Kapiová pomazánka
- sůl dle chuti
- černý pepř mletý dle chuti
- Na posypání: čerstvá pažitka, parmazán nebo jemně drcené vlašské ořechy
- Přílohy: chléb (topinka pečená nasucho), toustový chléb, opečená bagetka,…
Použité koření
Postup přípravy
Měkký tvaroh spolu s 3 vrchovatými lžícemi řeckého jogurtu, 2 lžícemi kořenící směsi Kapiová pomazánka dokonale našleháme a necháme cca 15 minut rozležet.

Hrst čerstvého medvědího česneku, hrst čerstvé petržele a 1/2 červené kapie nakrájíme nadrobno.

Vmícháme nakrájené bylinky a kapii, dochutíme solí a černým mletým pepřem.

Pomazánku necháme v chladničce cca 1 hodinu odležet a mažeme na chléb, topinku, toustový chléb, opečenou bagetku nebo jiné pečivo.

Dle chuti dozdobíme nasekanou čerstvou pažitkou, parmazánem nebo jemně drcenými vlašskými ořechy a podáváme se sklenicí kefíru.
