Candát na kmíně

V dnešním receptu vám představíme Antonínovu variantu klasické jihočeské úpravy naší nejchutnější ryby.

Přejít na postup

20 min. příprava

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 1 kg filetů nebo podkov z candáta
  • sůl
  • drcený kmín
  • 1 lžička sladké maďarské papriky
  • 4 lžíce hladké mouky (rýžová nebo kukuřičná pro bezlepkovou variantu)
  • 100 g (cca 4 lžíce) másla
  • 4 lžíce oleje na smažení

Postup přípravy

14

Z 1 kg vykuchaného candáta bez hlavy, ploutví a šupin (kůži necháme) připravíme 4 ks filetů nebo podkov (2 – 3 cm silných).

Candát na kmíně - recept krok 1
24

Filety osolíme, pokmínujeme dle chuti a lehce poprášíme směsí smíchanou ze 4 lžic hladké mouky a 1 lžičky sladké maďarské papriky (u bezlepkové varianty vynecháme mouku).

Candát na kmíně - recept krok 2
Recept týdne:
Jak získat sáček koření "Kmín drcený" k objednávce zdarma?

Vložit do košíku za 0 Kč

Platí do neděle 16. září 2018

34

V pánvi na 4 lžících oleje a 4 lžících másla opečeme ze všech stran, cca 2 minuty z každé strany (u filetů začínáme kůží dolů).

Candát na kmíně - recept krok 3
44

Podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým chlebem.

Tip: Výborná je i varianta, kdy filety rychle ugrilujeme (cca 2 minuty z každé strany) a na talíři na každý filet položíme plátek másla a necháme rozpustit.

Candát na kmíně - recept krok 4
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...