Candát na kmíně
V dnešním receptu vám představíme Antonínovu variantu klasické jihočeské úpravy naší nejchutnější ryby.
Přejít na postup20 min. příprava
4
Ingredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 1 kg filetů nebo podkov z candáta
- sůl
- drcený kmín
- 1 lžička sladké maďarské papriky
- 4 lžíce hladké mouky (rýžová nebo kukuřičná pro bezlepkovou variantu)
- 100 g (cca 4 lžíce) másla
- 4 lžíce oleje na smažení
Použité koření
Postup přípravy
Z 1 kg vykuchaného candáta bez hlavy, ploutví a šupin (kůži necháme) připravíme 4 ks filetů nebo podkov (2 – 3 cm silných).
Filety osolíme, pokmínujeme dle chuti a lehce poprášíme směsí smíchanou ze 4 lžic hladké mouky a 1 lžičky sladké maďarské papriky (u bezlepkové varianty vynecháme mouku).
Jak získat sáček koření "Kmín drcený" k objednávce zdarma?
Vložit do košíku za 0 Kč
Platí do neděle 16. září 2018
V pánvi na 4 lžících oleje a 4 lžících másla opečeme ze všech stran, cca 2 minuty z každé strany (u filetů začínáme kůží dolů).
Podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým chlebem.
Tip: Výborná je i varianta, kdy filety rychle ugrilujeme (cca 2 minuty z každé strany) a na talíři na každý filet položíme plátek másla a necháme rozpustit.