Červená čočka na indický způsob

Dnešní recept s "Teja" chilli papričkami – je oblíbeným indickým jídlem naší fotografky Moniky

Přejít na postup

45 min.

4


Ingredience

  • 4 polévkové lžíce oleje
  • 2 větší cibule
  • 1 palice česneku
  • 1 větší zralé mango
  • sůl (ideální je himalájská)
  • větší kousek zázvoru (50 - 100 g)
  • 1-2 "Teja" chilli papričky
  • 250 ml silného kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 2 konzervy sterilovaných oloupaných rajčat (lze i krájené)
  • 80 ml kokosového mléka
  • 500 g červené čočky (1 balíček)

Postup přípravy

17

Připravíme se všechny ingredience.

Červená čočka na indický způsob - recept krok 1
27

Česnek, mango, cibuli a zázvor oloupeme a nakrájíme na malé kostičky (0,5 cm x 0,5 cm), "Teja" chilli papričky (s jadérky nebo bez, jak kdo má rád pálivé) nadrobno nasekáme.

Červená čočka na indický způsob - recept krok 2
37

Česnek, cibuli, zázvor a Teja chilli papričky dáme na větší pánev s rozpáleným olejem a za občasného míchání necháme cibuli zesklovatět, nesmí zhnědnout (cca 5 min.).

Červená čočka na indický způsob - recept krok 3
47

Mezitím uvaříme červenou čočku do měkka a přebytečnou vodu poté slijeme (postupujeme podle návodu, doba varu je u různých výrobců 15 min. - 1,5 hod.).

Červená čočka na indický způsob - recept krok 4
57

Na pánev k orestovaným česneku, cibuli, chilli a zázvoru přidáme mango, promícháme a necháme chviličku restovat (cca 2 min.).

Červená čočka na indický způsob - recept krok 5
67

Přihodíme rajčata, která při míchání rozmačkáme, a přilijeme kokosové mléko a kuřecí nebo zeleninový vývar. Směs zhruba 5 minut za stálého míchání provařujeme.

Červená čočka na indický způsob - recept krok 6
77

Nakonec vmícháme uvařenou červenou čočku, dle chuti dosolíme, 5 minut za stálého míchání povaříme a podáváme.

Červená čočka na indický způsob - recept krok 7
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...