Čevabčiči

Vytisknout
Čevabčiči

Použité koření:

Čevabčiči

Na oblíbený a známý pokrm balkánské kuchyně, do mletých mas.

Číst více Vybrat balení

ČEVABČIČI

Směs na oblíbený a známý pokrm balkánské kuchyně (z mletého masa). Obsahuje mletou sladkou i pálivou papriku, pepř černý, nové koření, tymián, petržel, cibuli a sůl. Směs můžeme použít na všechny typy mletých mas (vepřové, hovězí, kuřecí, skopové a zvěřina) i k přiostření guláše, do gulášových polévek, klobás apod.

Typické použití pro tuto směs je recept na:

ČEVABČIČI

750 g vepřového masa z kýty rozkrájíme, umeleme, přidáme 1,5 lžičky soli, 2 – 3 lžičky směsi koření „Čevabčiči“ a 30 ml vody. Dobře propracujeme a dáme do chladničky asi na 1 hodinu odležet.

Na prkénku posypaném moukou vyválíme váleček a z něho tvoříme šištičky na palec silné. Mouky nesmí být na povrchu šišek mnoho, protože by se při pečení tvořila nežádoucí kůrka.

Šišky pečeme na roštu nebo pánvi na velice malém množství tuku (sádlo, olej), ze všech stran. Šišky se musejí pouze opékat, nikoli smažit v tuku.

Podáváme s drobně nakrájenou cibulkou, plnotučnou hořčicí a jako příloha brambory, chléb nebo rýže.

Čevabčiči můžeme dělat i z masa míchaného – vepřového s hovězím nebo se skopovým. Vepřové musí být libové a dáváme ho obyčejně dvě třetiny. Jsou však výtečné i ze samotného masa skopového. Zcela nevhodná je prodávaná směs mletých mas (obsahuje i 50 % tuku).

Dle některých balkánských oblastních zvyklostí přidáváme do masové směsi kmín (nebo římský kmín – Cumin).

Použité suroviny na 4 porce:

750 g vepřového masa z kýty, sůl, směs koření „Čevabčiči“, hladká mouka, tuk na opékání (sádlo, olej)

přílohy:
cibule, hořčice, brambory, chléb, rýže apod.

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík