Chai másala
![](https://www.koreni.cz/modules/igt_recipe/img/0cd731444f07ab7b9f18f5b3fe08621a.jpg)
Recept na naši verzi indického kořeněného mléčného čaje, který se u nás různě nazývá, například Dátá masala, Yogi Tea nebo také jenom Masala. Vyzkoušejte také náš zázvorový čaj, který je výborný na nachlazení.
Přejít na postup15 min.
6 šálků
Ingredience
Použité suroviny na cca 1l čaje:
- 1 lžíce směsi koření "Chai másala" od Antonína
- 2 lžíce cukru (nejlépe přírodního) nebo medu
- 3 sáčky černého čaje
- 0,3 litru plnotučného mléka nebo veganského ekvivalentu
Použité koření
Postup přípravy
Do 0,6 litru vody dáme 3 sáčky černého čaje (ideální je obyčejný klasický černý čaj bez příchutě), přidáme 2-3 lžíce přírodního cukru (v Indii se pije čaj výrazně sladší než u nás) a 1 lžíci směsi koření "Chai másala". Necháme vše na mírném ohni 6 minut provařit.
![Chai másala - recept krok 1](/img/static/navic/142/142_chai_masala_1.jpg)
Potom přilijeme 0,3 litru plnotučného mléka a přivedeme nápoj opět k varu a necháme třikrát krátce přejít varem.
![Chai másala - recept krok 2](/img/static/navic/142/142_chai_masala_2.jpg)
Čaj scedíme přes jemné sítko.
![Chai másala - recept krok 3](/img/static/navic/142/142_chai_masala_3.jpg)
![Chai másala - recept krok 4](/img/static/navic/142/142_chai_masala_4.jpg)