Chai másala

Recept na naši verzi indického kořeněného mléčného čaje, který se u nás různě nazývá, například Dátá masala, Yogi Tea nebo také jenom Masala. Vyzkoušejte také náš zázvorový čaj, který je výborný na nachlazení.

Přejít na postup

15 min.

6 šálků


Ingredience

Použité suroviny na cca 1l čaje:

  • 1 lžíce směsi koření "Chai másala" od Antonína
  • 2 lžíce cukru (nejlépe přírodního) nebo medu
  • 3 sáčky černého čaje
  • 0,3 litru plnotučného mléka nebo veganského ekvivalentu

Použité koření

Postup přípravy

14

Do 0,6 litru vody dáme 3 sáčky černého čaje (ideální je obyčejný klasický černý čaj bez příchutě), přidáme 2-3 lžíce přírodního cukru (v Indii se pije čaj výrazně sladší než u nás) a 1 lžíci směsi koření "Chai másala". Necháme vše na mírném ohni 6 minut provařit.

Chai másala - recept krok 1
24

Potom přilijeme 0,3 litru plnotučného mléka a přivedeme nápoj opět k varu a necháme třikrát krátce přejít varem.

Chai másala - recept krok 2
34

Čaj scedíme přes jemné sítko.

Chai másala - recept krok 3
44

A podáváme horký. Vyzkoušejte také náš zázvorový čaj, který je výborný na nachlazení.

Chai másala - recept krok 4
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...