Churros con canela (se skořicí)

Dnešní velice jednoduchý recept je Antonínovou variací na tradiční španělskou nebo mexickou sladkost, kterou dělají na každém rohu, a bez které si dovolenou ve Španělsku neumíme představit. Navenek jsou křupavé, uvnitř měkké a jemné, prostě neodolatelné.

Přejít na postup

35 min.

25 ks po 10 cm


Ingredience

Použité suroviny na cca 25 ks (po 10 cm):

  • 140 g hladké mouky
  • 250 ml vody
  • 10 g skořicového cukru (1 lžíce)
  • 1 lžička olivového oleje
  • ¼ lžičky soli
  • 1 litr oleje na smažení
  • skořicový nebo krupicový cukr na obalení

Postup přípravy

16

250 ml vody spolu s 1 lžičkou olivového oleje a ¼ lžičky soli přivedeme v malém kastrolku (obsah 1 l) k varu a odstavíme z plotny.

Churros con canela (se skořicí) – recept krok 1
26

Přidáme 140 g hladké mouky smíchané s 10 g skořicového cukru a vařečkou uhněteme tužší těsto. Snažíme se, aby bylo bez moučných hrudek, ale pokud jich v těstě pár zbude nevadí.

Churros con canela (se skořicí) – recept krok 2
36

Znovu dáme na plotnu a cca 2 minuty za stálého míchání provařujeme. Poté necháme lehce zchladnout.

Churros con canela (se skořicí) – recept krok 3
46

Hmotu dáme do sáčku se zdobičkou s co nejširším otvorem (minimálně 0,5 cm) a vytlačujeme cca 10 cm „hady“. (Kdo má robota s nástavcem na křehké cukroví, může jej použít, protože těsto je celkem tuhé a obtížněji se ze sáčku vymačkává). Můžeme si jich udělat vždy 5 na talíř a smažit je najednou.

Churros con canela (se skořicí) – recept krok 4
56

Churros smažíme cca 3 minuty v rozpáleném oleji (1 x je otočíme) a necháme je okapat na ubrousku.

Churros con canela (se skořicí) – recept krok 5
66

Ještě teplé je obalujeme ve skořicovém nebo krupicovém cukru a hned je dáme na stůl. (Dají se neobalené namáčet i v nutelle nebo jahodové marmeládě.)

Churros con canela (se skořicí) – recept krok 6
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...