Čokoládové lanýže se skořicí

Recept na báječný dezert, ale i na výborný dárek.

Přejít na postup

60 min.

cca 40 ks


Ingredience

  • 70 g smetany ke šlehání (31%)
  • 40 g krupicového cukru
  • 100 g másla
  • skořicový cukr „od Antonína“
  • 200 g kvalitní čokolády (60%)
  • cherry (brandy, rum, amaretto)
  • 2 - 3 lžíce kvalitního práškového kakaa
  • 40 nejmenších papírových košíčků

Postup přípravy

16

Připravíme se všechny ingredience.

Čokoládové lanýže se skořicí - recept krok 1
26

Do menšího hrnce (1-1,5 litru) nalijeme smetanu, přidáme máslo, krupicový cukr, polévkovou lžíci skořicového cukru „od Antonína“ a vše na středním ohni za stálého míchání zahříváme, než se cukr a máslo rozpustí.

Čokoládové lanýže se skořicí - recept krok 2
36

Odstavíme z plotny, přidáme na kousky nalámanou čokoládu, dvě lžíce cherry (brandy, rum, amaretto) a mícháme, dokud se čokoláda dokonale nerozpustí.

Čokoládové lanýže se skořicí - recept krok 3
46

Necháme vychladnout a uložíme ji do druhého dne do lednice, aby čokoládová hmota dostatečně ztuhla.

Čokoládové lanýže se skořicí - recept krok 4
56

Do misky si připravíme 3 lžíce prosátého kvalitního kakaa (bez hrudek). Ztuhlou čokoládovou směs vyndáme z lednice a lžičkou vykrajujeme hrudky, které prsty druhé ruky rychle a lehce vytvarujeme (zaoblíme hrany) do tvaru lanýže a ihned položíme do misky s kakaem.

Čokoládové lanýže se skořicí - recept krok 5
66

Lehkým třesením miskou obalíme lanýže v kakau, poklepem odstraníme přebytečné kakao a hotový lanýž vložíme do papírového košíčku. Až do spotřeby uchováváme v lednici.

Čokoládové lanýže se skořicí - recept krok 6
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...