Cuketová nádivka

Jednoduchý recept na zpracování cukety.

Přejít na postup

20 min. příprava40 min. pečení

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 0,5 kg oloupané cukety nebo dýně hokaido
  • 300 g tvrdého sýra
  • 300 g polohrubé mouky
  • 300 g uzeného masa nebo anglické slaniny
  • 150 ml oleje
  • 1 velká nebo 2 menší červené papriky
  • 2 rajčata
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • směs koření „Bramborák“ od Antonína
  • strouhanka na vysypání formy
  • olej nebo tuk na vymazání formy

Přílohy:

  • bramboračka, uzené se zelím

Použité koření

Postup přípravy

17

Připravíme si všechny ingredience.

Cuketová nádivka - recept krok 1
27

0,5 kg oloupané a semen zbavené cukety (dýně hokaido) spolu se sýrem nahrubo nastrouháme. Uzené maso, papriky a rajčata nakrájíme na menší kostičky.

Cuketová nádivka - recept krok 2
37

Vše dáme do větší mísy, zasypeme moukou smíchanou s práškem do pečiva a celým sáčkem koření „Bramborák“ od Antonína a lehce promícháme. Poté ke směsi přidáme olej a rozšlehaná vejce a vše znovu dokonale vařečkou promícháme. (Nedoporučujeme ruční šlehač, protože by zmizela struktura nádivky.)

Cuketová nádivka - recept krok 3
47

Dle chuti dosolíme (většinou není nutné) a přidáme česnek (kdo má rád výraznější česnekovou chuť). Kdo rád ostřejší může přidat 2-3 lžičky drcených papriček jalapeno od Antonína. A opět promícháme.

Cuketová nádivka - recept krok 4
57

Vymažeme hlubší plech nebo 2 koláčové (dortové) formy olejem (sádlem), vysypeme strouhankou (aby se nádivka nepřichytila) a obsah mísy rovnoměrně na plech nebo do formy rozetřeme.

Cuketová nádivka - recept krok 5
67

Rozpálíme troubu na 200°C a nádivku pečeme cca 40min., než dostane zlatohnědou kůrku.

Cuketová nádivka - recept krok 6
77

Nádivku z cukety nebo dýně hokaido podáváme samotnou nebo jako přílohu k uzenému masu se zelím, výborná je i k bramboračce.

Cuketová nádivka - recept krok 7
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...