Cuketová nádivka
Jednoduchý recept na zpracování cukety.
Přejít na postup20 min. příprava40 min. pečení
4
Ingredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 0,5 kg oloupané cukety nebo dýně hokaido
- 300 g tvrdého sýra
- 300 g polohrubé mouky
- 300 g uzeného masa nebo anglické slaniny
- 150 ml oleje
- 1 velká nebo 2 menší červené papriky
- 2 rajčata
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- směs koření „Bramborák“ od Antonína
- strouhanka na vysypání formy
- olej nebo tuk na vymazání formy
Přílohy:
- bramboračka, uzené se zelím
Použité koření
Postup přípravy
Připravíme si všechny ingredience.
0,5 kg oloupané a semen zbavené cukety (dýně hokaido) spolu se sýrem nahrubo nastrouháme. Uzené maso, papriky a rajčata nakrájíme na menší kostičky.
Vše dáme do větší mísy, zasypeme moukou smíchanou s práškem do pečiva a celým sáčkem koření „Bramborák“ od Antonína a lehce promícháme. Poté ke směsi přidáme olej a rozšlehaná vejce a vše znovu dokonale vařečkou promícháme. (Nedoporučujeme ruční šlehač, protože by zmizela struktura nádivky.)
Dle chuti dosolíme (většinou není nutné) a přidáme česnek (kdo má rád výraznější česnekovou chuť). Kdo rád ostřejší může přidat 2-3 lžičky drcených papriček jalapeno od Antonína. A opět promícháme.
Vymažeme hlubší plech nebo 2 koláčové (dortové) formy olejem (sádlem), vysypeme strouhankou (aby se nádivka nepřichytila) a obsah mísy rovnoměrně na plech nebo do formy rozetřeme.
Rozpálíme troubu na 200°C a nádivku pečeme cca 40min., než dostane zlatohnědou kůrku.
Nádivku z cukety nebo dýně hokaido podáváme samotnou nebo jako přílohu k uzenému masu se zelím, výborná je i k bramboračce.