Cuketové rolky

Dnešní recept na lehkou svačinku, předkrm nebo večeři s využitím provensálských bylinek bude chutnat dětem i dospělým.

Přejít na postup

30 min. příprava10 min. grilování

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 1-2 mladé cukety (průměr do 4 cm)
  • 80 g krémového sýra (Philadelphia, lučina…)
  • 1 menší stroužek česneku
  • 50 g sušené (prosciutto crudo) nebo dušené šunky
  • 1 lžička směsi Provensálská
  • sůl dle chuti
  • pepř
  • olivový olej
  • párátka nebo stébla pažitky
  • variabilně: lístky bazalky, sušená rajčata
  • příloha: opečená bageta

Postup přípravy

15

Mladou cuketu (průměr do 4 cm) omyjeme a nakrájíme podélně na dlouhé tenké (cca 3 mm) plátky, které osolíme a necháme cca 15 minut „vypotit“.

Cuketové rolky – recept krok 1
25

Poté plátky potřeme olejem a zlehka ogrilujeme nebo opečeme na pánvi.

Cuketové rolky – recept krok 2
35

Mezitím v misce smícháme 80 g krémového sýra (philadelphia, lučina, ...) s 1 lžíci směsi Provensálská, špetkou soli a 1 utřeným stroužkem česneku, směs dokonale promícháme a necháme cca 15 minut propojit chutě (koření nasaje vodu).

Cuketové rolky – recept krok 3
45

Na opečené plátky cukety položíme vždy půl plátku sušené nebo dušené šunky, potřeme slabou vrstvou sýrové směsi a vše srolujeme do rolky, kterou zajistíme párátkem nebo svážeme stéblem pažitky.

Cuketové rolky – recept krok 4
55

Podáváme, ideálně ještě teplé, na talíři pokapané olivovým olejem, ozdobené lístky bazalky nebo nasekanými sušenými rajčaty samotné nebo s pečivem.

Cuketové rolky – recept krok 5
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...