Domácí chléb s jogurtem

Ingredience

Postup přípravy

CHLEBOVÉ KOŘENÍ

Směs vhodná na přípravu chleba v domácích pekárnách. Je složena z celého a drceného kmínu, mletého koriandru a černuchy, která dodá pečivu krásnou strukturu a jemně cibulovou příchuť. Směs je také výborná do jiných druhů domácího pečiva, např. celozrnných rohlíků nebo žitných baget.

DOMÁCÍ CHLÉB S JOGURTEM

Do nádoby v domácí pekárně vlijte 250 ml vlažné vody, přidejte půl lžíce octa a 150 g bílého jogurtu. Pak přidejte 300 g pšeničné mouky hladké, 100 g pšeničné mouky chlebové tmavé, 100 g žitné mouky chlebové, 1 lžičku soli, 1 lžičku cukru a 2 lžičky sušeného droždí.

Pokud má Vaše pekárna program „jogurtový chléb“, zvolte jej, v opačném případě vyberte program v délce alespoň 3,5 hodiny.

Tip!
Pro dosažení jemnější chuti můžete do směsi přidat jeden větší prolisovaný vařený brambor.

Použité suroviny na 850 g chleba:

250 ml vody, 150 g bílého jogurtu, 300 g celozrnné pšeničné mouky jemně mleté, 100 g žitné mouky chlebové, 100 g pšeničné mouky chlebové tmavé, sůl, cukr, ocet, směs koření „Chlebové koření“

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...