Domácí chléb s jogurtem
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
CHLEBOVÉ KOŘENÍ
Směs vhodná na přípravu chleba v domácích pekárnách. Je složena z celého a drceného kmínu, mletého koriandru a černuchy, která dodá pečivu krásnou strukturu a jemně cibulovou příchuť. Směs je také výborná do jiných druhů domácího pečiva, např. celozrnných rohlíků nebo žitných baget.
DOMÁCÍ CHLÉB S JOGURTEM
Do nádoby v domácí pekárně vlijte 250 ml vlažné vody, přidejte půl lžíce octa a 150 g bílého jogurtu. Pak přidejte 300 g pšeničné mouky hladké, 100 g pšeničné mouky chlebové tmavé, 100 g žitné mouky chlebové, 1 lžičku soli, 1 lžičku cukru a 2 lžičky sušeného droždí.
Pokud má Vaše pekárna program „jogurtový chléb“, zvolte jej, v opačném případě vyberte program v délce alespoň 3,5 hodiny.
Tip!
Pro dosažení jemnější chuti můžete do směsi přidat jeden větší prolisovaný vařený brambor.