Domácí vepřový guláš

Česká klasika v osvědčeném Antonínově receptu.

Přejít na postup

30 min. příprava120 min. vaření

4-6


Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

Na ozdobení:

  • 1 střední cibule

Přílohy:

  • houskový nebo bramborový knedlík, brambory, chléb

Postup přípravy

16

Připravíme si všechny ingredience.

Domácí vepřový guláš - recept krok 1
26

V třílitrovém širším hrnci na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Když začíná zlátnout, zasypeme ji 2 lžícemi kořenící směsi „Český guláš“ a cca1 minutu restujeme až do ztmavnutí.

Domácí vepřový guláš - recept krok 2
36

Přidáme na kostky (2x2 cm) nakrájené vepřové maso a zprudka jej za stálého míchání restujeme, až se puštěná šťáva zredukuje a maso se začne připékat.

Domácí vepřový guláš - recept krok 3
46

Podlijeme 0,5 l vody, přidáme najemno nastrouhané brambory, 2 lžičky soli a na kostičky nakrájenou kapii. Promícháme a za mírného varu (občas se objeví bublina), dusíme pod pokličkou cca 2 hodiny do změknutí masa.

Domácí vepřový guláš - recept krok 4
56

Pokud je guláš hustý, můžeme jej naředit trochou vody, přidáme 2 lžičky majoránky a ještě 2 minuty na mírném ohni provaříme. Před koncem varu dle chuti dosolíme, či přiostříme špetkou chilli nebo cayenského pepře.

Domácí vepřový guláš - recept krok 5
66

Na talíři guláš ozdobíme cibulí nakrájenou na kolečka a podáváme s knedlíkem, bramborem nebo chlebem.

Domácí vepřový guláš - recept krok 6
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...